"GROBARI" PAMTE PAZAR: Očekuje se revanš za julski poraz na gostovanju

V.D.

13. 11. 2022. u 09:39

U okviru 19. kola Superlige Srbije, crno-beli na ''Stadionu Partizana'' dočekuju goste iz Pazara danas od 15:30.

ГРОБАРИ ПАМТЕ ПАЗАР: Очекује се реванш за јулски пораз на гостовању

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je preko nedelje šokantno izgubio od Spartaka iz Subotice sa 0:1 i sada zaostaje 10 bodova za vodećom Crvenom zvezdom. ''Parni valjak'' je tim porazom doveo svoje šanse da povrati titulu u Humsku na minimum. Ostaje im da se nadaju da će Zvezda ući u neki loš ritam i uz pobede Partizana ispustiti prednost.

Gordan Petrić je rekao da je veliki uzrok za neuspeh protiv Spartaka bio preveliki umor igrača koji neće biti ništa manji protiv Novog Pazara. Možemo očekivati kombinovani sastav od Petrića koji pokušava da iscrpi malo snage što je ostalo u ekipi pred pauzu za Svetsko prvenstvo. Iako nisu zadovoljili u prvenstvu i kupu u kojem su ispali od Sremske Mitrovice, u Evropi je druga priča. Zauzeli su drugo mesto u teškoj grupi ''D'' Lige konferencija i u šesnaestini finala će se susreti sa Šerifom iz Moldavije.

Sa druge strane, Pazarci igraju odlično ove sezone i sa 31 osvojenim bodom zauzimaju peto mesto u Superligi Srbije. Ekipa je krajem avgusta i početkom septembra imala seriju od čak šest vezanih trijumfa koju su započeli baš protiv Partizana. Posle toga je usledio blagi pad forme ali sada su ponovo u dobrom ritmu. Prošli vikend su savladali Javor na svom terenu sa 3:1, dok su preko nedelje u osmini finala kupa golovima Nenada Gavrića bili bolji od Kolubare.

Novi Pazar u prethodnih šest kola ne zna za poraz i boriće se na ''Stadionu Partizana'' da nastave taj niz. Poznato je da je klub sredinom oktobra zbog privatnih razloga napustio trener Vladimir Gaćinović koji je beležio sjajne rezultate sa ekipom, njegovu poziciju je preuzeo prvo Damir Čakar koji nema licencu pa zatim Izet Ljajić koji je nakon par uvodnih poraza konsolidovao ''plavo-bele'' i sada opet pružaju dobre partije.

Što se tiče međusobnih duela Partizan je za nijansu bolji, pobedio je tri puta u poslednjih pet obračuna, dok je Novi Pazar slavio dva puta ukuljučujući i meč 4. kola kada je bilo 1:0. Zanimljivo je da je svaki od tih pet susreta pobeđivao domaćin.

''Parni valjak'' će sigurno biti bez Belića, Filipovića i Andradea koji su već na odmoru, a očekuje se i povratak Dijabate i Meniga u startnu postavu nakon što su protiv Spartaka krenuli sa klupe.

Izet Ljajić nema problema sa sastavom, najbolji igrači su mu zdravi ali moguće su rotacije u ekipi zbog umora jer će im ovo biti četvrti meč u prethodne dve nedelje.

Očekujemo utakmicu u kojoj će Partizan probati da probije defanzivni Pazar koji će se potruditi da zatvori prilaze golu Kljajića.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije