BIĆE BURE U KNEŽEVINI: Marselj i njegovi fanatični navijači stižu na "Luj II"

TIP redakcija

13. 11. 2022. u 09:59

OLIMPIK će se osećati kao domaćin.

БИЋЕ БУРЕ У КНЕЖЕВИНИ: Марсељ и његови фанатични навијачи стижу на Луј II

Foto: Profimedia

Fudbaleri Monaka dočekaće Marselj u utakmici 15. kola francuske Lige 1. Fudbaleri sa stadiona "Luj II" u ovaj susret ulaze nakon trijumfa nad Tuluzom od 2:0 u gostima, dok je Olimpik još motivisaniji. Naime, jedan od najpopularnijih klubova u Francuskoj savladao je Lion u prethodnoj rundi minilanim rezultatom.

Sjajan gol iskosa sa leve strane postigao je Aleksandar Golovin u duelu sa Anžeom (2:0), a posle utakmice trener Monaka Filip Kleman rekao je da od ruskog veziste upravo i traži što više šuteva sa distance. Protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope nije bio precizan (4:1), ali jeste u 14. kolu francuskog prvenstva na gostovanju u Tuluzu.

Sjajno je Rus šutirao nepun minut po povratku sa odmora i doneo prednost Monaku, koju je potom u 60. minutu duplirao Bril Embolo na dodavanje Takumija Minamina. Delovalo je da će biti gol-aut u korist domaćeg tima, ali je Japanac bio dovoljno brz i uspeo da "zavrne" loptu na drugu stativu, gde ju je dočekao reprezentativac Švajcarske i glavom spustio u mrežu. Te dve akcije bile su dovoljne Monaku za nova tri boda i skok na četvrto mesto.

Ne tako davno dva Olimpika bili su redovni konkurenti za titulu u prvenstvu Francuske, ali ove sezone daleko su od vrha. Marseljski je jedno vreme i bio na drugo poziciji, međutim, usledio je strmoglav pad pa je duel sa imenjakom iz Liona na svom Velodromu dočekao na sedmom mestu Lige 1, dok su gosti u meč ušli kao osmoplasirani na tabeli. 

Za bolju igru u prvom poluvremenu Marselj je nagrađen pogotkom Samjuela Žigoa u 44. minutu. Neometan je iz srca kaznenog prostora šutirao glavom štoper domaćih nakon centaršuta Veretoa iz kornera. Neshvatljivo je da su mu protivnički igrači dozvolili toliko prostora, a trenutak nepažnje skupo ih je koštao. Doduše, po prikazanom u meču 14. kola i nisu zaslužili više od poraza.

Nisu ni domaćini stvorili pregršt gol prilika, ali su delovali mnogo koncentrisanije i sigurnije od rivala. Videlo se to u pomenutom 44. minutu, kada je Žigo kaznio trenutak nepažnje Lionovih igrača. Bio je to drugi pogodak dugogodišnjeg štopera Spartaka iz Moskve od letošnjeg dolaska u Marselj.

Na prethodnih pet međusobnih duela večerašnjih rivala nije bilo nerešenog ishoda. Monako je trijumfovao u tri navrata, dok je Marselj slavio dva puta.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a