JUVENTUS SE POVAMPIRIO: "Stara dama" i Kostić izazivaju SMS-a i Lacio

Novosti online

13. 11. 2022. u 09:38

PONOVO su Srbi u glavnim ulogama.

ЈУВЕНТУС СЕ ПОВАМПИРИО: Стара дама и Костић  изазивају СМС-а и Лацио

Foto: Profimedia

Nakon ispadnja iz Lige šampiona Juventus je počeo da liči na ekipu koja je godinama harala Italijom. "Stara dama" je u svom stilu upisala još dve pobede,protiv Intera i Verone i tako svoj niz produžila na pet, te se sada nalazi na četvrtom mestu sa 28 bodova, dva više ima drugoplasirani Lacio koji večeras stiže na "Alijanc stadion".

Iako i dalje desetkovana povredama i odsustvom bitnih igrača, "stara dama" je uhvatila zalet i melje sve pred sobom u Seriji A. Protiv Verone je upisala i petu uzastopnu pobedu. Petu uzastopnu bez primljenog gola.

Nije Maks Alegri ni u duelu sa Veronom mogao da računa na Vlahovića, Kjezu, Pogbu i još neke manje bitne igrače poput De Šilja, Akea, Kaja Žorža ali je našao recpt za pobedu. Čak je i poštedeo neke učenike Mundijala poput Ščensnog, Aleksa Sandra, Di Marije, Paredesa da uđu sa klupe i opet je pronašao pobedničku formulu.

Kostić i Kvadrado su opet zauzeli pozicije na bokovima, mladi Fađoli opet startovao u vezi i nastavio da kupuje poverenje, a šansu u špicu uz Milika je dobio često osporavani Mojze Ken i izrastao u junaka pobede "bjankonera". Na drugoj strani se Ivan Ilić posle skoro mesec i po dana odsustva zbog povrede vratio na klupu ali nije dobio šansu da uđe, dok je oporavljeni Darko Lazović odigrao poslednjih pola sata utakmice. Ali nije pomogao Veroni da izbegne čak 11. poraz u 14 mečeva od početka sezone. 

Ćiro Imobile je povređen, Lacio nema rezervnog špica, Felipe Anderson je prinudno igrao centarfora i nije uspevao da probije bedem Monce… Mirisalo je na razočarenje za "nebeskoplave" samo nekoliko dana posle velike radosti u gradskom derbiju, ali zablistao je mladi Luka Romero - 1:0.

Momak koji će za osam dana postati punoletan je ušao na poluvremenu i postigao jedini gol na meču u 69. minutu kojim je doneo minimalan trijumf (1:0) rimskom timu. Luka Romero je postao prvi igrač rođen 2004. godine koji je postigao gol u Seriji A. Drugi najmlađi u istoriji Lacija, posle Alesandra Kaponija koji je imao 17 godina i 129 dana kada je 1936. godine postigao prvi gol u dresu Lacija.

Juve nije poražen od Lacija na prethodnih pet međusobnih dule. "Stara dama" je upisala tri pobede, dok je u dva navrata utakmica zavšena remijem.

NAŠ TIP: 1X & 0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave