POSLE STANKOVIĆA NE ZNAJU ZA PORAZ: "Detlići" dočekuju lidera

Novosti online

11. 11. 2022. u 18:01 >> 18:01

OČEKUJE nas velika borba na stadionu "Ćino i Lilo del Luka".

ПОСЛЕ СТАНКОВИЋА НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ: Детлићи дочекују лидера

Foto: Profimedia

Nastavlja se superzanimljiva sezona u Seriji B. Nekolicina ekipa se bori za plasman u elitu, a pomalo se odvojio Frozinone koji ima čak pet bodova više od drugoplasirane Ređine. Ekipa nekada fantastičnog bek Fabija Grosa na svom kontu ima pet uzastopnih trijumfa, fantastični niz pokušaće da produži nakon gostovanja Askoliju u meču 13. kola.

Prethodnog vikenda "kanarinci" su teško izvojevali pobedu na svom stadionu "Benito Stirpe". Peruđa se ispostavila kao tvrd orah za "žuto-plave". Uprkos većem posedu lopte i terenskoj inicijativi, Peruđa je uspela da uputi više udaraca ka kolu Stefana Turatija, ali Frozinone je bio nešto konkretniji u završnici.

Domaćin nije iskoristio dve kolosalne, pogođena je i stativa, jednostavno, završnica nije bila na prepoznatljivom nivou. Samo zahvaljujući prisebnosti Markusa Rodena Frozinone je stigao do veoma bitne pobede u borbi za povratak u Seriju A. Iskusni Šveđanin koji već nekoliko sezona nastupa za ovaj klub pogodio je u 41. minutu za veliku radost navijača i kompletnog stručnog štaba.

Roden je jedan od najboljih pojedinaca ekipa. Uz dva postignuta pogotka ima i dve upisane asistencije, te je pored prvog strelca Saumelea Mulatorija i Đanluke Frabote najzaslužniji za dobre partije "kanarinaca.

Askoli je takođe u odličnom ritmu. "Detlići" su nakon eliminacija od Sampdorije u Kupu Italije upisali dva trijumfa i remi. Sedma pozicija i 19 bodova za sada garantuju plej-of, ali ubeđen je trener Kristijan Bući da njegovi puleni mogu mnogo više.

Nesrećno je Askoli ispao od Stankovićeve Sampe, tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, te nije naodmet podsetiti se meča sa stadiona "Luiđi Feraris".

Nakon sigurne prve serije obe ekipe, Viljar je promašio penal i tako poklonio Askoliju prednost, strahovao je Dejan Stanković na klupi ali je na drugoj strani Falasko šutirao preko gola. Imao je drugoligaš još jednu priliku da pobedi, Kaputo je promašio svoj penal, ali priliku za pobedu svog tima nije iskoristio Kaligara. 

Posle toga, usledilo je pet izvrsnih penal serija, obe ekipe su bile sigurne, a onda je došao red na golmane. Kontini je bio siguran za Sampdoriju, dok je Gvarnin šut odbranio golman prvoligaša i tako svojoj ekipi doneo osminu finala. 

Askoli je u prethodnoj rundi Serije B izvukao bod u Breši i to nakon dramatične završnice - 1:1.

"Lavovi" su do prednosti stigli u 54. minutu preko Florijana Ajea koji je odlično reagovao na dodovanje Emanuelea Ndoja. Askoli je do boda stigao u trećem minutu sudijske nadoknade kada je Erik Botegin savladao Luku Lacerinija koji je nedugo zatim zaradio crveni karton zbog prigovora.

Na poslednja tri međusobna duela večerašnjih rivala videli smo dva remija i trijumf Frozinonea. Interesantno, na pomenutim mečevima je došla igra GG.

NAŠ TIP: 1-3 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju