"TIGROVI" SE KROTE U TOSKANI: Na ovakvim utakmicama se obezbeđuje opstanak u Seriji A

TIP redakcija

11. 11. 2022. u 08:15

PREMIJERNI meč 15. kola italijanskog Kalča.

ТИГРОВИ СЕ КРОТЕ У ТОСКАНИ: На оваквим утакмицама се обезбеђује опстанак у Серији А

Foto: EPA

Fudbaleri Empolija dočekaće na svom "Karlo Kastelaniju" ekipu Kremonezea u premijernom susretu 15. kola Serije A. "Azuri" su teže nego što se očekivalo poraženi od Napoloija rezultatom 2:0, borili su se puleni Paola Zanaetija, organizovano branili, ali odbrana je kapitulirala u 69. minutu.

U jednom momentu zaličilo je da bi Empoli koji je podno Vezuva stigao posle tri vezana prvenstvena trijumfa nad Napolijem obradovati Milan i zaustaviti lidera, ali je Razvan Marin domaćinu isporučio poklon sa sve mašnicom. U 69. minutu, nije na vreme ispucao loptu, dozvolio je krađu Viktora Osimena kojeg je potom nespretno oborio sa leđa u svom šesnaestercu.

I Mučio se lider sve do sredine drugog dela dok Irving Lozano, ne previše sigurnim udarcem sa bele tačke nije savladao Guljelma Vikarija. Uz drugi žuti karton Empolijevog defanzivca, a nekadašnjeg deteta Napolija Sebastijana Luperta, znalo se da je Empoli svoje odsvirao na jugu Italije. Sjajnim čitanjem prostora i završnicom Pjotr Zijelinski je samo potvrdio pobedu, a Lozano asistencijom nakon gola dobio zvanje igrača utakmice.

Empoli je nakon novog poraza ostao na 14 osvojenih bodova i trenutno je na četrnaestoj poziciji. 

Kremoneze u Toskanu stiže posle tri vezana remija. Ipak, ni to nije pomoglo popularnim "tigrovima" da pobegnu iz zone ispadanja. Međutim, optimizam u redovima ekipe iz Lombardije raste posle remija sa aktuelnim šampionom Milanom.

Milan jeste krenuo agresivnije, ali nedovoljno. Šanse su imali Dijaz, Origi, Tšai, Rebić, Mesijas… Ali je na golu Kremonezea blistao mladi Karneseki i pokazao zašto je Lacio letos toliko zapeo da ga dovede. Ali i kakvog bisera Atalanta ima na pozajmicu u Kremoni… "Rosoneri" nisu bili loši kao nedavno protiv Torina, ali su se opet mučili da stvore velike šanse i otvorene šuteve.

Empoli i Kremoneze su se poslednji put sastali u sezoni 2020/21. u Seriji B. "Azuri" su slavili minimalnim rezultatom na svom terenu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest