FRAJBURG BI DA OSTANE U VRHU: Keln idelna prilika za nova tri boda

M.T.

06. 11. 2022. u 08:57

DOMAĆIN je u poteri za trećom uzastopnom pobedom.

ФРАЈБУРГ БИ ДА ОСТАНЕ У ВРХУ: Келн иделна прилика за нова три бода

Foto: Profimedia

Nastavlja Frajburg sa dobrim igrama koje ga i dalje održavaju među najboljih pet ekipa u Bundesligi, a danas od 17.30 u 13. kolu nemačkog šampionata dočekaće Keln na stadionu ''Evropa park'' i imati priliku da dodatno učvrsti svoju poziciju u vrhu.

U poslednjih pet kola Frajburg je upisao tri pobede i jedan remi uz jedan poraz od 5:0 koji je došao od raspucanog Bajerna, ali kada se uzme u obzir forma aktuelnog šampiona Nemačke teško da navijači Frajburga mogu da žale za tom utakmicom. Ekipa trenera Kristijana Štrejha je u seriji od dve pobede pošto je savladala Verder iz Bremena i Šalke u prethodnom kolu i protiv Kelna će pokušati da upiše treći uzastopni trijumf, a trenutno je na četvrtom mestu sa 24 osvojena boda.

Frajburg je u četvrtak okončao grupnu fazu Lige Evrope remijem protiv Karabaga i sa prvog mesta u grupi se plasirao u osminu finala. Pošto je Štrejh odmarao veći deo standardnih prvotimaca, Frajburg meč protiv Kelna dočekuje u prilično svežem stanju.

''Jarčevi'' su u poslednjih pet kola dva puta stigli do pobede i jednog remija, a pretrpeli su i dva poraza. U prethodnom kolu su odigrali nerešeno sa Hofenhajmom, dok su kolo pre toga sa 5:0 izgubili od Majnca. Keln je u četvrtak odigrao 2:2 sa Nicom i tako završio sa evropskim takmičenjima ove sezone pošto je u grupi bio iza Nice i Partizana. Iako nije uspeo da se plasira u nokaut fazu Lige konferencija, Keln će sada moći da se u potpunosti posveti takmičenju u Bundesligi, pošto je trenutno na 12, mestu sa 17 osvojenih bodova.

Kristijan Štrejh za meč protiv Kelna ne moe da računa na povređene Džonatana Šmida, Manuela Guldea, Kimberlija Ezekvema i Kevan Šadea, ali se u ekipu vratio Ronald Salai na meču protiv Karabaga posle ozbiljne povrede oka. Stefan Baumgart morao je da ide gotovo sa najjačom postavom protiv Nice u četvrtak u pokušaju da obezbedi plasman u nokaut fazu Lige konferencija i verovatno bi makar malo osvežio redvoe ''jarčeva'', ali ga silne povrede sprečavaju u tome. U timu Kelna neće biti Sebastijana Andersona, Forijana Dica, Tima Lemperlea, Dimitriosa Liminiosa, Dejana Ljubićića i Marka Uta zbog povreda, a pod znakom pitanja je i učešće Jonasa Hektora.

U poslednjih deset međusobnih mečeva ove dve ekipe su gotovo poravnate. Frajburg je ostvario pet pobeda, dok je Keln upisao jedan trijumf manje, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Frajburg prošle sezone nije uspeo da savlada Keln koji je osvojio četiri boda u poslednja dva meča. Upravo su ta dva meča i jedina u poslednjih deset na kojima je postignuto manje od tri gola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!