VERDER IMA DOBRU PRILIKU DA NASTAVI PUT KA VRHU: ''Fenjeraš'' Šalke stiže u Bremen

M.T.

05. 11. 2022. u 11:50

GOSTI su već šest kola bez pobede.

ВЕРДЕР ИМА ДОБРУ ПРИЛИКУ ДА НАСТАВИ ПУТ КА ВРХУ: Фењераш Шалке стиже у Бремен

Foto Profimedia

Verder će danas imati priliku da dođe do nova tri boda pošto na stadion ''Vezer'' dolazi poslednjeplasirani tim lige Šalke od 18.30 u okviru 13. kola Bundeslige. Biće ovo meč dojučerašnjih protivnika iz druge lige koji su se zajedno ove sezone vratili u elitni rang.

Ekipa Verdera je posle dva uzastopna poraza od Majnca i Frajburga u prethodnom kolu savladala minimalnim rezultatom Hertu i u poslednjih pet kola ima učinak od tri pobede i dva poraza, a trenutno se nalazi na devetom mestu u šampionatu sa 18 osvojenih bodova. Verder je gol protiv Herte postigao u 85. minutu, što je bio 10. za tim iz Bremena postignut u poslednjih 10 minuta utakmice i to je timu Olea Vernera donelo dodatnih 11 bodova.

Strelac protiv Herte bio je Niklas Fulkrug koji je postigao svoj deveti gol na 12 odigranih mečeva i definitivno će danas biti najveća opasnost po gol Šalkea.

Šalke je u Bundesligu ušao plasmanom na tabeli ispred Verdera, ali ''rudari'' sigurno nisu očekivali da će do prvog meča u novoj sezoni zaostajati za Verderom čitavih 12 bodova. Tim iz Gelzenkirhena pretrpeo je šest uzastopnih poraza u Bundesligi, a novi trener Tomas Rejs je na prvom meču u prošlom kolu doživeo poraz od Frajburga. Posle tako lošeg niza nije iznenađenje što je Šalke na poslednjom mestu u Bundesligi sa svega šest osvojenih bodova i samo jednom pobedom od početka sezone.

''Rudari'' su gotovo u svakom smislu najlošiji tim u ligi pošto je napada postigao svega 11 golova, koliko i pretpossednji Bohum, dok je odbrana primila 28 golova, četiri manje od Bohumove koja je najlošija u ligi.

Trener Verdera Ole Verner ima prilično dobru situaciju što se tiče zdravstvenog stanja igrača jer će Šalke preskočiti Feloks Agu, Žan Manuel Mbom i Nikolai Rap zbog povreda dok su svi ostali zdravi i na raspolaganju treneru. Na drugoj strani, trener Šalkea Tomas Rais je do guše u problemima oko sastava zbog podužeg spisak povređenih igrača na kojem se nalaze Tomas Ovežan, Dominik Dreksler, Džordan Larson, Leo Grajml, Rodrigo Salazar, Sep van den Berg, Ibrahima Sise, Marćin Kaminski i Timoti Kolodžejčak.

U poslednjih deset mečeva ova dva tima Verder je taj koji ima prednost. Ekipa iz Bremena slavila je šest puta, dok je Šalke ostvario samo dva trijumfa uz dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!