NOVA GOLEADA U NAJAVI! Na "Signal Iduna Park" stiže slabašni Bohum

V.D.

05. 11. 2022. u 10:42

U okviru 13. kola Bundeslige razigrana Borusija Dortmund dočekuje pretposlednji Bohum danas od 15:30.

НОВА ГОЛЕАДА У НАЈАВИ! На Сигнал Идуна Парк стиже слабашни Бохум

Foto: Profimedia

Sukob gornjeg i donjeg dela tabele, Borusija trenutno zauzima četvrtu poziciju sa 22 boda, dok je Bohum u zoni ispadanja i osvojio je samo sedam poena u dosadašnjem toku takmičenja. Dortmund je poznat kao dobra domaćinska ekipa i postiže dva gola u proseku na svom terenu, dok je Bohum najgora odbrana lige i uz to nema nijedan osvojen bod u gostima ove sezone.

Nakon nešto slabijeg početka sezone ''milioneri'' polako podižu formu, u prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima imaju četiri pobede uz gol razliku 10:2. Prošlog vikenda su slavili na teškom gostovanju u Frankfurtu golovima Brandta i Belingema i popeli su se na mesto koje obezbeđuje Ligu šampiona. Iako nisu briljirali u Bundesligi ove sezone, u Ligi šampiona je druga priča i tu su u nezgodnoj grupi sa Mančester sitijem, Seviljom i Kopenhagenom zauzeli drugo mesto i prošli u dalju fazu takmičenja.

Odlično igraju na svom terenu i na devet utakmica ove sezone sa ''Vestfalena'' je tri boda odneo samo Verder. Najbolji igrač ekipe je mladi Džud Belingem koji ima 9 pogodaka uz dve asistencije i privlači pažnju velikana širom Evrope.

Što se tiče Bohuma, nakon što su prošle godine rutinski obezvedili opstanak, ove sezone je potpuno druga priča. Posle 12 odigranih kola imaju samo sedam bodova i nalaze se na 17. poziciji na tabeli, jedina lošija ekipa od njih je Šalke. Bohum je nakon šest uvodnih poraza prve bodove uzeo tek u sedmom kolu u remiju sa Lajpcigom. Krajem septembra došlo je do trenerske rokade, dugogodišnjeg menadžera Tomasa Rajsa zamenio je Tomas Letš koji je malo promrdao ekipu i u prethodih pet kola ostvarili su dve pobede na svom terenu protiv Ajntrahta i prvoplasiranog Union Berlina, takođe su i u kupu savladali Elversberg.

Ono što je najveća mana ove ekipe je katastrofanla igra u gostima. Na šest gostovanja nisu uzeli nijedan bod a gol razlika na tim mečevima im je mizernih 4:19.

Zanimljivo je da u međusobnim duelima ovih timova u poslednje vreme prednost ima Bohum, koji je prošle sezone slavio na ''Signal Iduna Parku'' dok je na ''Vonovia-Rurstadionu'' bilo nerešeno. Iako nisu igrali mnogo u poslednjih nekoliko godina, Dortmund je svoju poslednju pobedu u takmičarskoj utakmici ostvario tek davne 2010. godine.
Edin Terzić na raspolaganju neće imati Dauda, Bino-Gitensa, Alea, Moreja i Tomu Menijea, dok su pod znakom pitanja bivši i sadašnji kapiten Humels i Rojs.
Gosti će biti bez srpskog reprezentativca Erhana Mašovića, Gravea, Goralskija, Musea i Takume Asana.
Očekujemo napadački Dortmund koji slaba odbrana Bohuma teško da će moći da zaustavi.

NAŠ TIP: 1 & 1+I 1+II (1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave