NASTAVLJA SE POHOD NA PRVO MESTO! Bavarska mašinerija stiže u Berlin

V.D.

05. 11. 2022. u 09:54

EKIPA Herte dočekaće razigrani Bajern na ''Olimpijskom stadionu'' od 15:30.

НАСТАВЉА СЕ ПОХОД НА ПРВО МЕСТО! Баварска машинерија стиже у Берлин

FOTO: AP/Tanjug

Duel dve ekipe koje imaju potpuno drugačije ciljeve ove sezone,  Bajern juri svoju 11. uzastopnu titulu,  dok ''Stara dama'' teži mirnijoj sezoni u odnosu na prošlu u kojoj je jedva opstala u ligi.

Nakon što su prošle godine opstali u ligi pobedom u plej-ofu protiv HSV-a, ekipi Herte je cilj da se ove godine približi sredini tabele i izbegne borbu za opstanak u eliti. 

Nakon 11. odigranih kola ekipa iz Berlina zauzima 14. poziciju i ima 11 osvojenih bodova. Dosta su tvrd orah kod kuće, u prethodnih peta utakmica na svom terenu izgubili su samo jednu i to od Borusije iz Dortmunda. Ekipu od ove sezone predvodi Sandro Švarc, koji se može pohvaliti time da ima jednu od boljih odbrana Bundeslige ali protiv Bajerna će biti teško zadržati taj epitet.

Bavarci zauzimaju drugo mesto na tabeli i imaju 25 bodova, bod manje od vodećeg Union Berlina. Vezali su sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a preko nedelje su završili i grupnu fazu Lige šampiona na prvoj poziciji.

U jednoj od težih grupa u kojoj su bili sa Barselonom, Interom i Viktorijom Plzenj, Bajern je uzeo maksimalnih 18 bodova. Gosti su najbolji napad lige, što su i pokazali prošlog vikenda kada su Majncu dali šest golova. 

Najbolji strelac im je mladi Džamal Musiala koji je postigao sedam pogodaka u prvenstvu.

Bajern dominira u međusobnim susretima ovih ekipa i ima pet uzastopnih pobeda, zadnji meč im je bio u januaru kada je rezultat na ''Olimpijskom stadionu'' bio 1:4.

Domaćin će biti bez kapitena crnogorske reprezentacije Stevana Jovetića, Jarštajna, Ngankama, Dardaia, Nsona i Gehtera.

Julijan Nagelsman na raspolaganju neće imati kapiten Nojera i Sara, dok su pod znakom pitanja Ernandez, Sane i Tomas Miler.

Očekujemo otvorenu utakmicu sa dosta golova i još jednu pobedu Bajerna.

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)