KADIZU SAMO ČUDO POMAŽE PROTIV ATLETIKA: ''Jorgandžije'' ne bi smele pobedu da dovedu u pitanje

M.T.

29. 10. 2022. u 10:40

Atletiko bez poraza u La Ligi u poslednjih pet kola.

КАДИЗУ САМО ЧУДО ПОМАЖЕ ПРОТИВ АТЛЕТИКА: Јорганџије не би смеле победу да доведу у питање

Foto: Profimedia

Kadiz sve više deluje kao siguran putnik u Segundu iako je tek prošla prva trećina španskog šampionata, a taj status bi mogao da im potvrdi Atletiko Madrid kojeg dočekuju danas od 16.15 na stadionu ''Nuevo Mirandilja'' u okviru 12. kola La Lige.

Kada bi se gledalo samo poslednjih mesec i po dana delovalo bi da Kadiz igra sasvim solidno pošto je doživeo samo jedan poraz u poslednjih šest utakmica uz jednu pobedu i četiri nerešena meča. Međutim, Kadiz je sezonu otvorio sa pet poraza u nizu, pa čak ni ova dobra serija nije mnogo toga promenila za ekipu trenera Serhija Gonzales. Prošlog vikenda je njihov niz od pet mečeva bez poraza okončao Rajo Valjekano ubedljivim trijumfom od 5:1, a Kadiz je sa samo sedam osvojenih bodova na 19. mestu u prvenstvu, a lošiji od njega je samo Elče koji još uvek nema pobedu ove sezone.

Ne zna se gde su veći problemi Kadiza, da li u odbrani ili napadu. Odbrana je kapitulirala 22 puta i druga je najgora u ligi, ali bi čak i to možda delovalo manje loše da nije potpuno u senci katastrofalne ofanzive koja je donela Kadizu samo pet postignutih golova po čemu su najgori u La Ligi.

U goste im dolazi Atletiko Madrid koji već pet kola u La Ligi ne zna za poraz. Madriđani su ostvarili četiri pobede i jedan remi protiv Rajo Valjekana, dok su u prethodnom kolu savladali Betis. Međutim, pravo je pitanje da li je Simeoneova ekipa uspela da potisne triler završnicu u Ligi šampiona?

Atletiko je odigrao 2:2 sa Bajerom iz Leverkuzena i ostao bez šansi za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, iako je imao u poslednjim trenucima meča penal koji nije iskoristio Karasko, da bi Nunjez potom glavom pogodio prečku. Ishod meča protiv Bajera pokrenuo je čak i glasine o Simeoneovoj budućnosti na klupi Madriđana, ali je on demantovao bilo kakvu nameru da ode.

Pored loše situacije na tabeli, Kadiz ima i mnogo problema sa povredama pošto će izostati Hoseba Zalduja, Momo Mbaje, David Hil, Džom Garido i Ivan Aleho, dok Isak Karselan i Ruben Alkaraz neće igrati zbog dobijenih crvenih kartona protiv Rajo Valjekana. Simeone neće moći za meč sa Kadizom da računa samo na Tomasa Lemara, Kokea i Serhija Regiljona.

U poslednjih 10 međusobnih susreta, što u prvenstvu što u prijateljskim mečevima Atletiko je šest puta savladao Kadiz dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju