PRVO MESTO NADOHVAT RUKE: Kvins Park Rendžers protiv Birmingema pokušava da stigne do liderske pozicije

M.T.

28. 10. 2022. u 10:56

DOMAĆIN je na sredini tabele posle dva kola bez pobede.

ПРВО МЕСТО НАДОХВАТ РУКЕ: Квинс Парк Ренџерс против Бирмингема покушава да стигне до лидерске позиције

Profimedia

Birmingemu su engleski bukmejkeri predviđali borbu za opstanak, ali se za sada ''plavi'' dobro drže, a večeras od 21 sat na stadionu ''Sent Endrjuz'' dočekaće Kvins Park Rendžers u okviru 18. kola Čempionšipa.

Uprkos lošim prognozama za ovu sezonu, ekipa menadžera Džona Justasa drži se više nego dobro. U prethodnom kolu Birmingem je poražen od Blekburna u meču u kojem nije bio slabiji protivnik od ekipe koja je u borbi za povratak u Premijer ligu i bio je to tek drugi neuspeh ''plavih'' u poslednjih devet utakmica. Od poraza od Midlsbroa, Birmingem je vezao tri meča u kojima je ostvario dve pobede i remi sve do Blekburna i trenutno je na 15. mestu sa 20 osvojenih bodova.

Jedan od najjačih aduta Birmingema ove sezone je njegova odbrana, pošto je Justasov tim dozvolio samo 16 primljenih golova, po čemu je drugi najbolji u Čempionšipu, iza Barnlija koji je trenutno prvi tim u ligi.

Kvins Park Rendžers igra veoma dobro ove sezone i u odličnoj je situaciji na tabeli. Rendžersi su u poslednjih pet utakmica ostvarili četiri pobede i samo jedan neuspeh pošto su poraženi od Lutona sredinom meseca sa 3:1. Ekipa menadžera Majkla Bila trenutno se nalazi na drugom mestu sa 30 osvojenih bodova, dva manje od lidera Barnlija i mogla bi da preuzme čelnu poziciju makar na jedno veče. Rendžersi imaju prilično efikasan napad, treći najbolji u ligi sa 25 postignutih golova, a u prethodnom kolu su savladali Vigan sa 2:1.

Birmingem ima određenih problema sa povredama, a među igračima koji neće igrati protiv Kvins Park Rendžersa nalaze se Mark Roberts, Geri Gardner i Pržemislav Plačeta i niko od njih verovatno neće zaigrati pre pauze zbog Svetskog prvenstva. ''Plavi'' bi trebalo da budu uskoro jači za povratnike Džordža Frenda i Nika Gordona, ali to neće biti protiv Rendžersa. Kvins Park bi prvi put ove sezone mogao da ostane bez Stefana Johanesna koji se požalio na povredu i zamenjen je u poluvremenu meča protiv Vigana, kao i bez Tajlera Robertsa koji je već propustio poslednja dva meča zbog povrede i još uvek nije siguran njegov nastup. Kris Vilok bi mogao da bude na raspolaganju za današnji meč, ali je Bil već najavio da neće preduzimati nikakav nepotreban rizik ukoliko Vilok nije u potpunosti spreman za povratak.

Odnos u međusobnim mečeva je na strani Kvins Parka koji je na poslednjih deset utakmica pet puta uspeo da dođe do trijumfa, dok je Birmingem slavio u dva navrata, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: H2&0-3 (kvota 2,10)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)