SPEKTAKL U ISTANBULU: Šampion još uvek nije u punom gasu!

M.M.

28. 10. 2022. u 10:39

Jedan od najzanimljivijih okršaja gledaćemo u Istanbulu gde će košarkaši Anadolu Efesa ugostiti Fenerbahče u okviru petog kola Evrolige. Utakmica će se igrati u "Sinan Erdem Domu" sa početkom u 19.30.

СПЕКТАКЛ У ИСТАНБУЛУ: Шампион још увек није у пуном гасу!

FOTO: Tanjug/AP

Ovi rivali su sezonu počeli međusobnim okršajem u okviru super kupa Turske. Aktuelni šampion Evrope je u Ankari savladao protivnika i samim tim osvojio i prvi trofej.

Svi su tada očekivali jači otpor izabranika Dimitrisa Itudisa, međutim, do toga nije došlo.

Igrači Anadolu Efesa su od samog starta nametnuli svoj tempo i već do poluvremena rešili utakmicu. Nakon 40 minuta igre na semaforu je stajalo 71-62.

Delovalo je kao da će to poljuljati desetostrukog šamiona Turske, ali do toga nije došlo. Nakon tog poraza momci u žuto-crnoj kombinaciji su na terenu delovali motivisaniji nego ikada. 

Rušili su sve pred sobom na "svim frontovima", u najelitnijem evropskom takmičenju su vezali četiri pobede, i isto toliko u domaćem šampionatu.

Na evrosceni su uzeli meru "Bavarcima", a kasnije su padali Makabi Tel Aviv, Asvel i Valensija. Pobeda nad španskim predstavnikom je ujedno bila i najteža do koje su došli.

Sa druge strane Ergin Ataman iz svojih momaka još uvek ne može da izvuče ono najbolje, ono što ih je krasilo prethodne dve godine, a to je pre svega sjajna hemija u ekipi.

U domaćem šampionatu su na skoru 3-1, poraz su doživeli od Burse u poslednjem kolu. Alimpijevićevi puleni su slavili rezultatom 88-86.

Koliko se muče u Evroligi najbolje oslikava činjenica da su u trećem kolu na svom terenu izgubili od Valensije rezultatom 91-92.

Tandem Micić/Klajburn dobro funkcioniše na parketu, međutim, očigledno je da izostaje podrška saigrača.

Ataman još uvek neće moći da računa na Šejna Larkina, a 12 igrača na koje će se osloniti su - Vasilije Micić, Rodrig Buboa, Elajdža Brajant, Erten Gazi, Vil Klajburn, Egehan Arna, Bugrahan Tunčer, Tibor Plajs, Amat Mbaje, Akile Polonara, Ante Žižić, Brajant Danston.

Sa druge strane grčkom stručnjaku još uvek nedostaju povratnik u klub Nemanja Bjelica i Tarik Biberović, dok će na sve ostale moći da računa -  Skoti Vilbekin, Džonatan Motli, Metedžan Birsen, Šehus Hazer, Karsen Edvards, Melih Mahmutoglu, Najdžel Hejs-Dejvis, Dišon Pjer, Toni Džekiri, Marko Gudurić, Devin Buker, Nik Kalates.

Naša procena je da će granica poena u prvom poluvremenu biti prebačena.

NAŠ TIP: +79,5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)