POBEDNIK IDE NA POZICIJU BROJ TRI: Betis strašan domaćin, Atletiko nezgodan gost

M.T.

23. 10. 2022. u 10:58

NA tabeli La Lige ih odvaja samo gol razlika.

ПОБЕДНИК ИДЕ НА ПОЗИЦИЈУ БРОЈ ТРИ: Бетис страшан домаћин, Атлетико незгодан гост

FOTO: Tanjug/AP

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog vikenda u 11. kolu španskog prvenstva biće danas u Sevilji gde će Betis od 16.15 na stadionu ''Benito Viljamarin'' dočekati Atletiko Madrid. Ovo je meč u kojem će oba tima pokušati da se iskupe za remije koje su ostvarili u prethodnom kolu.

Betis je u španskom šampionatu u seriji od tri meča bez poraza, a u prethodnih pet kola ostvario je po dve pobede i remija i jednu izgubljenu utakmicu. Betis je u prethodnom kolu remezirao bez golova sa Kadizom i ekipa Huana Manuela Pelegrinija propustila je lepu priliku da osvoji tri boda.

To je i glavna boljka tima iz Sevilje ove sezone. Dok na svom terenu nošeni podrškom navijača igraju odlično i imaju svih pet pobeda, na gostovanjima Betis je znatno lošiji i nema pobedu već četiri meča i upravo je Kadiz bio najbolji dokaz koliko se Pelegrinijev tim muči ako nije na svom stadionu. Međutim, na ''Benito Viljamarinu'' sve će biti znatno lakše za Betis koji je trenutno na petom mestu u ligi sa 20 osvojenih bodova i istovetnim učinkom kao i Atletiko Madrid, ali su ''jorgandžije'' zbog bolje gol razlike plasirane jedno mesto iznad.

Poput Betisa, razočaravajući remi je doživeo i Atletiko Madrid u prethodnom kolu, prekinuvši tako seriju od tri uzastopne pobede posle poraza koji je doživeo u gradskom derbiju od Real Madrida. Četa Dijega Simeona odigrala je pred svojim navijačima nerešeno 1:1 sa Rajo Valjekanom, a bod gostima doneo je bivši napadač Atletika Radamel Falkao golom iz penala u sudijskoj nadoknadi što je sve učinilo još teže navijačima. Atletiko je veoma dobar u ugostima ove sezone pošto je na pet odigranih mečeva neporažen zabeleživši četiri pobede i remi.

Pelegrini za meč protiv Atletika ne može da računa na povređene Huanmija i Nabila Fekira, dok će Seriho Kanales morati da pauzira ovaj meč zbog dobijenog crvenog kartona u ovom kolu. Mnogo više problema oko sastava ima Atletiko Madrid. Simeone nema na raspolaganju Kokea, Tomasa Lemara i Markosa Ljorente zbog povreda, dok bi Seriho Regiljon mogao da bude makar na klupi posle oporavka od povrede. Ipak, veliki problem je stanje golmana Jana Obalaka koji je protiv Bilbaoa zamenjen zbog straha od potresa mozga.

Ako bi se posmatrao samo međusobni skor ovih ekipa u poslednjih 10 mečeva, Atletiko bi bio apsolutni favorit. Madriđani su sedam puta uspeli da dođu do pobede, dok je Betis slavio samo jednom, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati