MEGDAN SRPSKIH GOLMANA: Rajković i Dmitrović velike uzdanice svojih ekipa

Novosti online

15. 10. 2022. u 11:10

SUSRET vredan pažnje na Balearskim ostrvima.

МЕГДАН СРПСКИХ ГОЛМАНА: Рајковић и Дмитровић велике узданице својих екипа

Foto: Profimedia

Majorka ispred sebe ima težak zadatak u okviru 9. kola španske Primere. Na stadion "San Mois" siže Sevilja. Popularni "pirati" u ovaj susret ulaze nakon remija sa Elčeom u protekloj rundi (1:1), dok su Andalužani upisali dva uzastopna remija, u prvenstvu, a zatim i u Ligi šampiona.

Elče koji prolazi kroz veliku rezultatsku krizu nije uspeo da savlada Majorku, i koji je pre večerašnjeg susreta imao pet poraza u nizu, međutim, nije mogao da izdrži do kraja. Posebno što je od 60. minuta igrao bez isključenog Lukasa Boje.

Iskoristila je to Majorka, tačnije Vedad Murići. Nespretan je bio golamn domaćih Edgar Badija, posle jednog prekida pesnicom je udario kapitena gostiju Railja. Dovoljno za drugi penal na susretu, koji ovoga puta Vedad Murići nije promašio.

Predrag Rajković bio je na golu Majorke. Kod vodećeg pogotka Poncea ništa nije mogao da uradi. Kasnije je gotovo bio nezaposlen, pošto su se domaći ograničili na defanzivu.

Sevilja je usled serije loših rezultata u opasnoj zoni sa samo šest osvojenih bodova. Ceh loših igara platio je trener Đulen Lopetegi, na njegovo mesto sitgao je harizmatični Horhe Sampaoli. Argentinac je na svom debiju remizirao protiv Atletiko Bilbao rezultatom 1:1, nekadašnji strateg Olimpik Marseja izvršio je nekoliko promena u startnih 11, najznačajnija na poziciji golmana. Marko Dmitrović zamenio je Bonoa i po svemu sudeći biće prvi izbor u nastavku sezone.

Marokanski čuvar mreže dobio je svoju šansu na "Vestfalenu" u duelu sa Borusijom u okviru Lige šampiona - 1:1.

Bila je to utakmica u kojoj je Džud Belingem potvrdio da u ovom trenutku, uz Barseloninog Pedrija i Bajernovog Džamala Musijalu na planeti ne postoji tako kvalitetan tinejdžera. Centralni vezista Bprusije iz Dortmunda je posle golova Kopenhagenu, Mančester sitiju i Sevilji u prva tri kola grupne faze, još jednom bio strelac protiv Andalužana i tako postao prvi tinejdžer u istoriji elitnog takmičenja koji je tresao mreže u uvodne četiri runde.

Sa samo 19 godina, reprezentativac Engleske je verovatno najvažniji faktor u igri "milionera", kako u organizaciji igre, tako i u završnici napada. Upravo je Belingem u 35. minutu na "Vestfalenu" poslao pas pre završnog za Tomu Menijea, a koji sekund kasnije asistenciju Belgijanca pretvorio u izjednačenje protiv španskog predstavnika.

Prethodno je Sevilja stigla do vođstva preko mladog francuskog štopera Tangija Nijanzua. Ivan Rakitić je odlično izveo prekid u 18. minutu, nekadašnji član minhenskog Bajerna rutinski bio je najviši u skoku.

Prethodne sezone oba susreta ovih rivala završena su bez pobednika. Velike su šanse da se to desi i večeras, ali malu prednost dajemo gostima iz Andaluzije.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna