BITKA ZA PRVO MESTO? Pariz Sen Žermen bez Mesija dočekuje Benfiku

M.T.

11. 10. 2022. u 11:20

OBA tima imaju po sedam bodova posle tri kola.

БИТКА ЗА ПРВО МЕСТО? Париз Сен Жермен без Месија дочекује Бенфику

Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Godinama već Pariz Sen Žermen želi da osvoji Ligu šampiona, a pre dve sezone je uspeo da stigne i do finala, ali ''ušatog'' trofeja još uvek nema u vitrinama ''svetaca''. U novi pohod bogati Parižani mogli bi da krenu večeras od 21 sat kada na ''Park prinčeva'' dolazi Benfika u okviru četvrtog kola grupe "H", pošto bi pobeda ''svecima'' mogla da donese plasman u nokaut fazu dva kola pre kraja grupne faze.

Pariz Sen Žermen je trenutno vodeći tim u grupi "H" sa sedam osvojenih bodova, koliko ima upravo Benfika koja je druga zbog manje datih golova. U prethodnom kolu su ova dva tima u Portugalu odigrala 1:1 i Benfika je pokazala da može da se suprotstavi drim-timu iz Grada svetlosti. ''Sveci'' su u prva dva kola savladali Juventus i Makabi iz Haife i trijumf protiv lisabonskih ''orlova'' doneo bi im plasman u narednu fazu takmičenja.

Ekipa trenera Kristofa Galtije nije imala baš najbolju uvertiru za ovaj meč pošto je prethodnog vikenda u okviru francuskog šampionata remizirala bez golova sa Remsom, u meču u kojem je isključen Serhio Ramos. Pariz Sen Žermen je od početka sezone odigrao u svim takmičenjima 14 mečeva i ostvario 11 pobeda uz samo tri remija, mada je Rems bio  u prilici da možda i nanese prvi poraz aktuelnom šampionu Francuske.

Benfika se pred svojim navijačima pokazala kao nezgodan protivnik za Pariz Sen Žermen pre nedelju dana, bez obzira na to što je do boda stigla autogolom Danila. ''Orlovi'' su kao i ''sveci'' savladali u prethodna dva kola Makabi iz Haife i Juventus i sada se bore protiv Parižana za prvo mesto u grupi i plasman u nokaut fazu.

Odličnu uvertiru za teško gostovanje u Parizu Benfika je napravila pobedom u okviru domaćeg šampionata protiv Rio Avea sa 4:2 prošlog vikenda i ekipa trenera Rodžera Šmita i dalje je prva na tabeli sa tri boda više u odnosu na Porto.

PSŽ je protiv Remsa bio bez Lionela Mesija, a Argentinac neće igrati ni večeras protiv Benfike. Osim njega, u timu neće biti zbog povreda ni Nunja Mendeša, Renata Sančeza i Presnela Kimpembea. Serhio Ramos je protiv Remsa dobio crveni karton, ali ga to ne sprečava da bude u timu za Benfiku. Što se tiče portugalskog predstavnika Šmit neće imati na raspolaganju Lukasa Verisima i Felipa Moratu.

''Sveci'' su do sada protiv ''orlova'' odigrali sedam zvaničnih mečeva, što u Ligi Evrope što u Ligi šampiona, a Benfika je uspešnija sa tri ostvarene pobede, dok PSŽ ima dve uz dva nerešena meča. Ova dva tima su odigrala i tri prijateljska meča u kojem su ostvarili po jednu pobedu i nerešen rezultat.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave