HOĆE LI HERTA PASTI U ZONU ISPADANJA: Frajburg dolazi u Berlin

M.T.

09. 10. 2022. u 10:18

GOSTI su u seriji od devet mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

ХОЋЕ ЛИ ХЕРТА ПАСТИ У ЗОНУ ИСПАДАЊА: Фрајбург долази у Берлин

FOTO: EPA

Herta je u dobroj seriji od četiri meča bez poraza u Bundesligi, ali danas od 17.30 će na "Olimpijskom stadionu" u devetom kolu nemačkog šampionata ugostiti ekipu Frajburga koja stiže u još boljoj formi u Berlin.

Berlinci su u seriji od četiri meča uspeli da ostanu neporaženi mada su ostvarili samo jednu pobedu u te četiri utakmice i tri remija. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Herti da se nađe u boljoj situaciji na tabeli pošto je trenutno na 15. poziciji sa sedam osvojenih bodova, jedno mesto iznad zone ispadanja u koju bi pobedom mogao da je gurne upravo Frajburg.

Herta ima samo jednu pobedu u prethodnih osam kola uz četiri remija i tri poraza, a zanimljivo je da su Berlinci među najboljim odbranama u ligi pošto su primili 10 golova u osam kola, a od njih su bolji u tom segmentu samo Bajern Minhen, gradski rival Union i današnji protivnik Frajburg. Međutim, problem ekipe trenera Sandra Švarca je efikasnost pošto su u osam kola postigli svega osam golova i u toj kategoriji su uz Bohum najgori tim u Bundesligi.

Frajburg nastavlja sa veoma dobrim igrama ove sezone, a uspešni su i u evropskom takmičenju i u seriji su od devet mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Trenutno je Frajburg na drugom mestu u Bundesligi iza Uniona koji takođe ima 17 osvojenih bodova, ali i bolju gol razliku. Tim trenera Kristijana Štrejha ima samo jedan poraz od početka sezone uz pet trijumfa i jednu nerešenu utakmicu, a u prethodnom kolu su savladali Majnc posle dva uzastopna remija.

U Ligi Evrope Frajburg ima savršen učinak. Štrejhov tim je u četvrtak u trećem kolu savladao francuski Nant i na prvom je mestu u grupi sa maksimalnih devet bodova i nalazi se na korak od toga da obezbedi evropsko proleće. Frajburgova odbrana je od starta sezone na visini zadatka pošto je u Bundesligi kapitulirala samo šest puta u osam kola, dok su u Ligi Evrope rivali samo jednom uspeli da nadmudre odbranu Štrejhovog tima.

Herta na ovom meču neće imati u timu Filipa Uremovića koji je morao da napusti igru zbog povrede protiv Hofenhajma, ali je to i jedino odsustvo u Švarcovom timu. Slična je situacija i kod Frajburga pošto će meč preskočiti samo Mihael Gregorič.

Skor u poslednjih 10 međusobnih mečeva je na strani Frajburga koji je pet puta pobedio, dok je Herta slavila u dva navrata, a tri meča su završena nerešeno.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna