LIVERPUL ŽELI DRUGU UZASTOPNU POBEDU: Poraz za Rendžers nije opcija!

M.T.

04. 10. 2022. u 12:07 >> 12:25

"POLICAJCI" se nalaze na dnu tabele.

ЛИВЕРПУЛ ЖЕЛИ ДРУГУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Пораз за Ренџерс није опција!

Foto: Privatna arhiva

Liverpul će večeras od 21 čas na svom ''Enfild Roudu'' dočekati Rendžers u trećem kolu grupe "A" Lige šampiona, a gosti iz Glazgova nemaju više prostora za grešku i potrudiće se da naprave iznenađenje u Engleskoj, mada je pravo pitanje mogu li to da učine.

Liverpul je na startu nove sezone u elitnom takmičenju doživeo više nego hladan tuš pošto je u Napulju poražen od Napolija sa 4:1, a tim menadžera Jirgena Klopa mogao je da prođe i mnogo gore već u prvom poluvremenu kada su Napolitanci tukli iz svih oružja po gostima. Međutim, "redsi" su u narednom kolu uspeli da se makar delom iskupe i pred svojim navijačima potpuno nadigraju Ajaks iako su slavili samo sa 2:1, došavši tako do druge pozicije u grupi.

Međutim, meč protiv Napolija je pokazao da Liverpul ima dosta problema ove sezone, a to je vidljivo i u Premijer ligi. Posle odigranih sedam mečeva Liverpul je tek na devetom mestu sa 10 osvojenih bodova i mada je u seriji od četiri meča bez poraza, u poslednja dva kola je samo remizirao u derbiju "mersisajda" bez golova sa Evertonom i sa ekipom Brajtona kada je bilo čak 3:3 u subotu. "Redsi" su u tom meču od 0:2 stigli do preokreta i 3:2, ali su gosti ipak uspeli da stignu do boda.

U prvom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona u poslednjih 12 godina, Rendžers se za sada i nije baš pokazao. Klub iz Glazgova je doživeo poraze u prva dva kola i to ubedljive od Ajaksa sa 4:0 i Napolija sa 3:0 i na začelju je tabele, a svakako nije preporučljivo vaditi se baš na ''Enfild Roudu'' protiv Liverpula čiji su navijači gladni pobeda.

Rendžersu je situacija bolja u škotskom šampionatu, iako je tu nedavno poražen u "Old firmu", što je i razlog zašto zaostaje dva boda u odnosu na prvoplasirani Seltik. U prethodnom kolu "policajci" su sa ubedljivih 4:0 savladali Harts.

Liverpul i Rendžers imaju dosta problema sa povređenim igračima. Klop na raspolaganju nema Nabija Keitu i Aleksa Okslejda-Čembelrejna koji nisu ni registrovani za grupnu fazu zbog povreda, zatim Endija Robertsona, Kurtisa Džonsa, Kalvina Remzija, Kaide Gordona i Siaomina Kelehera.

Đovani van Bronkhorst takođe ima dovoljno glavobolje zbog povreda igrača jer protiv Liverpula neće igrati Džon Sutar, Tom Lorens, Filip Helander, Džon Meklaflin, Namadi Ofobor, Janis Hadži i Kemar Ruf, dok će Džejms Sends preskočiti ovaj meč zbog crvenog kartona dobijenog protiv Napolija.

Nikad Liverpul i Rendžers nisu odigrali zvanični meč u evropskim kupovima, a u dosadašnjem jedinom prijateljskom duelu odigranom pre 11 godina Rendžers je ostvario minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)