PORTO U NEZAVIDNOJ SITUACIJI: "Zmajevima" je pobeda neophodna protiv Bajera

M.T.

04. 10. 2022. u 10:42

"FARMACEUTI" su pod utiskom katastrofe protiv Bajerna.

ПОРТО У НЕЗАВИДНОЈ СИТУАЦИЈИ: Змајевима је победа неопходна против Бајера

FOTO: EPA

Susret Porta i Bajera iz Leverkuzena večeras od 21 čas na stadionu ''Dragao'' u trećem kolu grupe "B" biće utakmica dve ekipe od kojih svaka ima sopstvene probleme.

Porto je iznenađujuće loše ušao u novu sezonu Lige šampiona pošto je oba puta poražen u prva dva kola. Prvo je u Madridu bolji bio Atletiko, da bi posebno neprijatan bio poraz od čak 4:0 protiv Briža i to pred svojim navijačima, pa "zmajevi" trenutno drže fenjer u svojoj grupi.

Za ekipu trenera Serža Konseisaa stvari mnogo bolje stoje u portugalskom šampionatu. Porto je trenutno na drugoj poziciji sa tri boda manje od vodeće Benfike posle osam odigranih kola, a ispred Brage iako oba tima imaju po 19 bodova, ali je Porto prethodnog vikenda sa 4:1 savladao upravo Bragu i stigao iznad nje na tabeli.

Posle veoma dobre prošle sezone u kojoj je uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona, Bajer Leverkuzen ove sezone ni izbliza ne liči na taj tim. "Farmaceuti" doduše ne stoje loše u Ligi šampiona posle minimalnog poraza od Briža i pobede protiv Atletika iz Madrida, ali je pravi problem za njih u Bundesligi.

Tim iz Leverkuzena za sada ima katastrofalnu sezonu u nemačkom šampionatu, a najgore za njihove navijače je što nema naznaka da bi to moglo da se promeni. Bajer je u osam odigranih kola uspeo da ostvari samo jednu pobedu i čak pet poraza, a poslednji je usledio prethodnog vikenda od Bajerna sa 4:0 koji je izbacio svu frustraciju nakupljenu posle četiri kola bez pobede. Bajer je trenutno na pretposlednjem, 17. mestu u Bundesligi i nastavi li ovako da igra, borba za opstanak se čini kao sasvim izvesna opcija.

Dobra vest za Konseisaa je što se u tim vraća Mehdi Taremi koji je zbog suspenzije preskočio poraz od Briža, a svi ostali su zdravi i na raspolganju za utakmicu protiv nemačkog kluba. Trener Bajera Džerardo Soane nema na raspolaganju Florijana Virca, a takođe zbog povrede neće biti ni Ezekijela Palasiosa, dok zbog problema sa fizičkom spremom nije sigurno da će igrati Karim Belarabi.

Što se tiče međusobnih mečeva Porto i Bajer su odigrali dva u Ligi Evrope u sezoni 2019/2020. u šesnaestini finala, a Bajer je tada slavio u oba meča, dok je jedini prijateljski susret ove dve ekipe završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone