KRIZA POČINJE DA TRESE PRED PARTIZAN: Borusiji pobeda potrebna za vrh!

M.T.

01. 10. 2022. u 09:49

"JARČEVI" samo jednom pobedili u poslednjih šest mečeva u Bundesligi.

КРИЗА ПОЧИЊЕ ДА ТРЕСЕ ПРЕД ПАРТИЗАН: Борусији победа потребна за врх!

Foto: Profimedia

Ekipa Kelna moraće što pre da se trgne iz letargije u koju su upali zahvaljujući rezultatima u poslednje vreme, a to mora da počne već od danas 15.30 kada na ''RajnEnergi Stadion'' stiže Borusije iz Dortmunda u okviru osmog kola Bundeslige.

Bez obzira što Keln od početka sezone ima samo jedan poraz u Bundesligi i to minimalan iz šestog kola kada je igrao protiv Union Berlina, "jarčevi" se nisu baš ni pretrgli od pobeđivanja. Štaviše u poslednjih šest mečeva u nemačkom šampionatu ostvarili su samo jednu pobedu i trenutno su na učinku od dva trijumfa, četiri nerešena rezultata i tog jednog poraza od Uniona.

Zbog toga su "jarčevi" trenutno na devetom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu su neprijatno iznenadili svoje navijače pošto su odigrali samo 1:1 protiv fenjeraša Bohuma kojem je to bio prvi bod u sezoni. Ono što je ohrabrujuće za Keln je da je dobro otvorio sezonu u Ligi konferencija pošto posle dva kola ima četiri boda i dobar rezultat protiv Borusije bi bio i odlična uvertira za naredni evropski ispit u kojem dočekuje ekipu Partizana.

U znatno drugačijoj i boljoj situaciji nalazi se Borusija iz Dortmunda. Milioneri imaju odličan početak sezone pošto su u sedam kola pet puta trijumfovali uz dva poraza i nalaze se na trećem mestu tabele sa 15 bodova koliko ima i Bajern sa utakmicom više, dok prvoplasirani Union ima 17 bodova. Posle pomalo iznenađujućeg poraza od Lajpicga u šestom kolu, u poslednjem pred reprezentativnu pauzu "milioneri" su u Rurskom derbiju uspeli da minimalnim rezultatom savladaju Šalke.

Obe ekipe imaju prilično velike probleme sa povredama. Keln će u meču protiv Borusije biti bez pomoći Tima Horna, Džulijana Čabota, Matijasa Olesena, Dimitriosa Limniosa, Marka Uta i Sebastijana Andersona zbog povreda, a jedina dobra vest za "jarčeve" je da će se u tim vratiti Luka Kilijan koji je odslužio suspenziju od jednog meča u prethodnom kolu protiv Bohuma.

Ništa bolje stanje nije ni u redovima "milionera". Borusija ima sijaset problema sa povređenim igračima, a zna se da u timu sigurno neće biti Marka Rojsa, Jusufa Mukoka, Džejmija Bajno-Gitena, Matea Moreja i Mahmuda Dauda. Što se tiče Gregora Kobela, Saliha Ozčana, Đovanija Rejne i Rafaela Gereira njihovi nastupi su pod znakom pitanja i čekaju se odluke doktora.

Borusija iz Dortmunda bolje stoji u međusobnim duelima sa Kelnom pošto su pet puta trijumfovali na poslednjih 10 mečeva, dok su se "jarčevi" samo jednom radovali i četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a