KO OSTAJE U LIGI B? Poraz Rumunije u Finskoj znači ispadanje u niži rang

M.T.

23. 09. 2022. u 09:48

SAMO jedan bod ih deli na tabeli.

КО ОСТАЈЕ У ЛИГИ Б? Пораз Румуније у Финској значи испадање у нижи ранг

Foto AP

Fudbaleri reprezentacije Finske nisu u baš najboljoj situaciji pred poslednja dva kola u Ligi nacija, ali je njihov večerašnji protivnik Rumunija koju dočekuju od 20.45 na Olimpijskom stadionu u Helsinikiju u okviru petog kola grupe "3" divizije "B" Lige nacija u još težoj situaciji.

U prethodnom izdanju Lige nacija Finska je uspela da ostane u drugoj po jačini diviziji, ali bi ovoga puta mogla da ispadne u rang niže u zavisnosti od toga šta će uraditi ovog septembra.

Finska je ovogodiše izdanje Lige nacija počela odlično pošto je u prva dva kola osvojila četiri boda remijem sa Bosnom i Hercegovinom i pobedom protiv Crne Gore, ali je u naredna dva kola doživela poraze od Rumunije i u revanšu od Bosne i Hercegovine i trenutno je treća u grupi sa četiri osvojena boda.

Ekipi selektora Markua Kanerve nephodna je pobeda protiv Rumunije jer će jedino na taj način obezbediti siguran opstanak i poslednje kolo bi u tom slučaju za Finsku bilo samo formalnost. Pri svakom drugom ishodu Finska će imati razloga da strepi u poslednjem kolu.

Rumunija je poslednja u grupi "3" sa tri osvojena boda i gleda Finskoj u leđa. Rumuni su u sezoni 2018/2019. uspeli iz divizije "C" da se plasiraju u viši rang i probaće da povežu dve sezone u tom društvu, ali im neće biti lako jer ukoliko večeras izgube u Helsinkiju, vraćaju se u rang niže.

U prva četiri kola Rumunija je poražena tri puta. Posle startnih poraza od Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Rumunija je uspela minimalnim rezultatom da savlada Finsku, ali to nije bila prekretnica za ekipu selektora Edvarda Jordaneskua pošto je u četvrtom kolu Crna Gora i drugi put savladala Rumuniju koja je postigla samo jedan gol u četiri kola.

Dobra vest za oba selektora je što za večerašnji meč mogu da računaju na najjače sastave jer nema povređenih ni suspendovanih igrača.

Kada su međusobni susreti u pitanju, tradicija je na strani Rumunije. U poslednjih pet odigranih mečeva u svim takmičenjima, Rumunija je uspela da trijumfuje četiri puta, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom, a Finska nema pobedu. S obzirom na formu obe ekipe, nerešen ishod se čini jako realno.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,68)

VREDI PROBATI: X (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!