"TO JE BESKRAJNO TUŽNO, ALI JE TAKO..." Brnabić o namerama opozicije - Oni to vide kao svoje najveće prilike i na tom talasu grade kampanju

Novosti online

27. 04. 2024. u 11:03

PREDSEDNICA Narodne skupštine je tokom gostovanja na TV Prva govorila o tome kako je opozicija jedan od najtužnijih i najtragičnij momenata u savremenoj istoriji Srbije, iskoristila u političke svrhe.

ТО ЈЕ БЕСКРАЈНО ТУЖНО, АЛИ ЈЕ ТАКО... Брнабић о намерама опозиције - Они то виде као своје највеће прилике и на том таласу граде кампању

Foto Tanjug

- Ja treći put pitam opoziciju da li se neko ogradio od reči Vladete Jankovića, a nije? - kaže predsednica Skupštine i dodaje: 

- Te reči u stvari pokazuju šta je njihova kampanja - ja ću ga citirati "ako pogledte objektivno i odbacite predrasude, situacija uopšte nije loša. Ono što čeka Vučića u prvoj polivini maja, do sredine maja, to su vrlo teški udarci. Dočekaće ga Srebrenica, dočekaće ga Kosovo u Savetu Evrope, dočekaće ga 3. maj i ta strašna godišnjica". To je prilika. Maj će doneti nove obrte koji su vrlo povoljni za opoziciju. To vam je kao odraz u ogledalu. Ono što Aleksandar Vučić vidi kao najveću pretnju za Srbiju, naše nacionalne interese, za srpski narod generacijama nakon nas, kao najveću pretnju i upravo zato se bavi kampanjom, upravo te stvari oni vide kao svoju najveću priliku. I jedve čekaju i nerviraju se zašto 2. maja nije na drugom redu Generalne skupštine UN ta srebrenička rezolucija, zašto se i dalje razgovara o tome da li će Kosovo da bude član Saveta Evrope ili neće. Dakle oni to vide kao svoje najveće prilike i na tom talasu oni grade svoju kampanju. Eto vam gde je Miloš Jovanović, Brajan Brković i svi oni zajedno. Ono gde se mi borimo da bismo zaštitili nacionalne interese, oni to vide kao svoju najveću priliku. 

- To je beskrajno tužno, ali vam je tako. I na kraju krajeva mi sa tim moramo da se pomirimo. Vi kada pogledate čitavu opoziciju, oni vam svi do jednog kažu - "da, Srebrenica je bila genocid". Vama Zurof  koji je vrhunski svetski autoritet za pitanja ratnih zločina, genocida, kaže - "to ne može biti genocid". Svi oni od Biljane Đorđević, do Ćute, Lazovića, Veselinovića, Marinike Tepić, kažu "da, to je bio genocid i mi moramo sa time da se pomirimo". Neki od njih kažu čak i da mi treba da kosponzorišemo tu rezoluciju - navela je Brnabićeva.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)