ODLUKA O PRVOM MESTU MOŽDA PADNE VEČERAS: Domaćinu dovoljan bod protiv Severne Makedonije

M.T.

23. 09. 2022. u 11:21 >> 11:21

GRUZINIMA je i bod dovoljan.

ОДЛУКА О ПРВОМ МЕСТУ МОЖДА ПАДНЕ ВЕЧЕРАС: Домаћину довољан бод против Северне Македоније

Profimedia

Reprezentacija Gruzije danas od 18 časova ima lepu priliku da u duelu protiv Severne Makedonije na ''Boris Paičadze Dinamo Areni'' u Tbilisiju u okviru petog kola Grupe "4" divizije "C" Lige nacija overi prvo mesto i obezbedi plasman u viši rang, tačnije u Ligu "B".

Gruzija igra odlično u ovogodišnjem izdanju Lige nacija pošto je tim selektora Vilija Sanjola za sada neporažen. Gruzini su ostvarili pobede u prva tri kola protiv Gibraltara, Bugarske i Severne Makedonije, da bi u revašu sa Bugarskom odigrali nerešeno, pa je junskom delu Lige nacija Gruzija od maksimalnih 12 osvojila čak 10 bodova i prva je u Grupi "4".

Sanjolova ekipa igra veoma dobro i protiv Severne Makedonije ima priliku da seriju utakmica bez poraza poveća na čak 10. Iako je ulog prvo mesto i plasman u viši rang, Gruzini u današnji meč ulaze relativno rasterećeni pošto im je i bod protiv Severne Makedonije dovoljan za overu plasman u Ligu "B" jer ih u poslednjem kolu čeka meč protiv Gibraltara u kojem su aposlutni favoriti. Gruzija na prvom mesto ostaje čak i u slučaju poraza, osim ako Severna Makedonija ne nadoknadi minus iz prvog meča kada je poražena sa 3:0.

Makedonci takođe ne igraju loše u ovom izdanju Lige nacija pošto su jedini poraz doživeli od Gruzije, dok su ostvarili dve pobede i odigrali nerešeno sa Bugarskom. Severna Makedonija još uvek ima šanse da ona bude ta koja će sa prvog mesta otići u višu diviziju, ali će morati danas da bude naročito efikasna jer Gruzija u međusobnim duelima ima bolju gol-razliku trenutno zbog ubedljive pobede u junu.

Međutim, ako i rezultat bude išao u korist Makedoniji, ostaje i poslednje kolo u kojem će ekipa selektora Blagoja Milevskog imati ozbiljan ispit protiv Bugarske dok Gruziju očekuje duel sa fenjerašem Gibraltarom.

Sanjol za današnji meč nema mnogo problema sa povredama igrača pošto će izostati samo Jemal Tabidze, dok je u težoj situaciji Milevski. Severna Makedonija neće imati na raspolaganju Stefana Ristovskog, Darka Čurlinova, Valona Etemija, Erdala Rakipa i Dejana Ilijeva zbog povreda.

Međusobni mečevi ove dve selekcije odigravali su se samo u Ligi nacija, pa ih je zbog toga samo četiri. Po jednu pobedu su ostvarili Gruzija i Severna Makedonija, dok su dva meča završena remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije