ITALIJANI JOŠ UVEK U IGRI ZA POLUFINALE: Engleska bez šansi za dalji plasman putuje na "čizmu"

M.T.

23. 09. 2022. u 08:21 >> 12:06

"AZURIMA" je Liga nacija kao uteha zbog neodlaska u Katar.

ИТАЛИЈАНИ ЈОШ УВЕК У ИГРИ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: Енглеска без шанси за даљи пласман путује на чизму

FOTO: AP/Jon Super

Prošle godine su Italija i Engleska igrale finale Evropskog prvenstva, a 14 meseci kasnije ove dve selekcije gledaju u Ligi nacija u leđa Mađarskoj. "Azuri" će večeras od 20.45 na stadionu ''San Siro'' u Milanu dočekati Englesku u petom kolu Grupe "3", divizije "A" Lige nacija uz šansu da i dalje mogu da dođu do plasmana u polufinale.

Italijani su se okitili evropskom krunom prošle godine pobedivši Engleze u poslednjem meču serije od 15 utakmica bez poraza, ali se sve promenilo u međuvremenu. "Azuri" su pobedili na tek četiri utakmice od narednih 14 odigranih, a tu se našao i poraz od Severne Makedonije u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo pa će Italijani drugi put uzastopno propustiti najveću fudbalsku smotru.

Za tim Roberta Mančinija Liga nacija mogla bi da predstavlja utehu, doduše slabu, posle svega, mada ni tu Italijani ne blistaju. Iz četiri kola su osvojili pet bodova zahvaljujući pobedi protiv Mađarske i remijima sa Nemcima i Englezima. Međutim, u poslednjem meču u junu doživeli su poraz od Nemačke sa 5:2, a moglo je da bude i znatno ubedljivije. Ipak, Italija i dalje ima prilično dobre šanse da se nađe u polufinalu, ali prvi korak je pobeda protiv Engleske večeras.

"Gordi Albion" se već oprostio od bilo kakve šanse da se bori za osvajanje Lige nacija pošto su rezultati Engleza u ovoj sezoni katastrofalni. Ekipa Gereta Sautgejta postigla je tek jedan gol u četiri odigrana kola i osvojila samo dva boda zahvaljujući remijima sa Nemačkom i Italijom, dok je dva puta poražena od Mađarske. Ako je minimalan poraz u Budimpešti i mogao da se pripiše lošem danu, "Gordi Albion" je dobio ozbiljnu šamarčinu pred svojim navijačima u četvrtom junskom kolu pošto je Mađarska slavila sa 4:0. Engleska će igrati u Kataru, ali ostaje pitanje kakva će atmosfera biti u reprezentaciji ako u međuvremenu ispadnu u niži rang u Ligi nacija.

Mančini neće imati na raspolaganju Lorenca Pelegrinija, Matea Politana i Marka Veratija zbog povreda, dok je dosta bure izazvala njegova odluka da ne pozove Davida Kalabriju i Nikola Zaniola. Sautegejt ne može da računa na Kalvina Filipsa zbog povrede, dok Džon Stouns pauzira zbog crvenog kartona.

U poslednjih pet mečeva ove dve reprezentacije Italija je ostvarila dve pobede, a Englezi nemaju trijumf pošto su preostala tri meča završena remijem. Gordi Albion je poslednji put Italiju savladao pre 10 godina.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati