"VUKOVI" GAZE "ŽELEZNIČKU PRUGU": Himnasija čeka na titulu čak 97 godina!

Novosti online

20. 09. 2022. u 16:09 >> 16:09

ATLETIKO TUKUMAN ima samo dva boda prednosti u odnosu na "vukove" koji bi eventualnim trijumfom nad Sentral Kordobom ponovo zaseli na tron.

ВУКОВИ ГАЗЕ ЖЕЛЕЗНИЧКУ ПРУГУ: Химнасија чека на титулу чак 97 година!

Foto: Profimedia

U noći između utorka i srede Sentral Kordoba će dočekati Himnasiju iz La Plate u poslednjem meču 20. kola argentinske Lige profesional.

Popularna "železnička prugra" je uprkos ubedljivom trijumfu nad Godoj Kruzom od 3:0 u prethodnoj rundi u donjem delu tabele. Izabranici Abela Barba zauzimaju 24. mesto sa 21. osvojenim bodom. Sentral Kordoba neće imati tako lak zadatak kao pre deset dana, večerašnji protivnik je naprijatnije iznenađenje prvenstva, juriša na titulu i daće sve od sebe da dođe do tog cilja.

Čini se da više od dve i po decenije nije vladala tolika euforija u onom delu La Plate, koju oslikavaju bela i plava boja. Dosadašnji pohod Himnasije bio je jedan od najboljih od kada se nadmeće u elitnom rangu argentinskog fudbala. Tim iz La Plate trenutno zauzima drugu poziciju u prvenstvu sa 36 osvojenih bodova.

Na ovu utakmicu protiv Sentral Kordobe, ekipa stiže posle pobede nad Arsenal Sarandijem od 2:1. "Vukovi" su se mučili u prvom poluvremenu pomenutog susreta uprkos terenskoj inicjativi. Igrači Arsenala, vidno orijentisani na defanzivu, odlično su se branili u uvodnih 45 minuta. Međutim, sve je palo u vodu u nastavku.

Ramon Sosa je u 47. minut na asistenciju Nikolasa Kolaza doneo prednost svojoj ekipi i navijačima na tribinama stadiona "Huan Karmelo Zeriljo". Kolazo je izrastao u junaka utakmice samo šest minuta kasnije kada je duplirao vođstvo. Iskusni vezista je šutirao sa 20-tak metara, lopta je zakačila štopera Arsenala i prevarila Alehandra Medinu.

Himnasija do kraja prvenstva mora biti maksimalno koncentrisana ukoliko želi da osvoji titulu čekanu čak 97 godina. Atletiko Tukuman ima samo dva boda prednosti u odnosu na "vukove" koji bi eventualnim trijumfom nad Sentral Kordobom ponovo zaseli na tron.

Prethodni međusobni duel večerašnjih rivala odigran je u oktobru 2021. godine, rezultat na semaforu bio je 2:2.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024