VILJAREAL ČEKA ANDALUŽANE: Sevilja od januara nije povezala dve pobede

M.T.

18. 09. 2022. u 09:40

"Žuta podmornica" je u prethodnom kolu doživela prvi poraz.

ВИЉАРЕАЛ ЧЕКА АНДАЛУЖАНЕ: Севиља од јануара није повезала две победе

Foto: Profimedia

Viljarealov dobar niz zaustavljen je u prethodnom kolu, a "žuta podmornica" će povratak pobedama pokušati da učini danas od 16.15 na Gradskom stadionu u Valensiji pošto joj u goste stiže Sevilja.

Viljareal je odlično počeo sezonu pošto je u prva četiri kola uspeo da ostvari tri pobede i jedan nerešen rezultat, a odbrana mu je bila neprobojna. Ipak, u prethodnom kolu usledio je neuspeh Seviljinog gradskog rivala Betisa koji je slavio minimalnim rezultatom i naneo prvi poraz ekipi iz španskog gradića.

Ipak tim trenera Uni Emerija izdigao se posle toga i u Ligi konferencija uspeo u Izraelu da savlada Hapoel Ber Ševu i napravi lepu uvertiru za gostovanje Sevilje. Viljareal je trenutno na petoj poziciji u La Ligi sa 10 osvojenih bodova, a odbrana im je i dalje najbolja u ligi zajedno sa Barseloninom pošto su oba tima primila samo po jedan gol.

Seviljin početak sezone pre je ličio na neki horor film pošto ekipa iz Andaluzije nije mogla da pobedi nikoga u prva četiri kola, ostvarivši samo jedan remi protiv Valjadolida, da bi posle dva uzastopna poraza u prethodnom kolu uspela da savlada u gostima Epsanjol sa 3:2. Rohiblankosi su u sredu u okviru Lige šampiona odigrali nerešeno u Danskoj sa Kopenhagenom. Zanimljivo je da je Sevilja na svim mečevima primala golove kada je na golu stajao prvi golman ekipe poznati Marokanac Bono a na jedinoj utakmica na kojoj su uspeli da sačuvaju mrežu branio je naš reprezentativni golman Marko Dmitrović.

Pozicija trenera Žulena Lopetegija daleko je od sigurne i njegov tim će morati da počne da ostvaruje dobre rezultate u serijama kako bi se ekipa podigla na tabeli, a on izbegao opasnost od otkaza. Sevilja je trenutno na 15. mestu La Lige sa četiri osvojena boda.

Viljareal ni za utakmicu protiv Sevilje ne može da računa na Alberta Moreno zbog povrede, dok postoje šanse da u timu budu Huan Fojt, Manu Trigeros i Pepe Reina. Što se tiče Sevilje, u timu neće biti Erika Lamele zbog suspenzije, dok je povređen Hesus Manuel Korona. Markao se oporavio od povrede i mogao da bude na klupi za ovaj meč, ali je verovatnije da će ga Lopetegi čuvati do završetka reprezentativne pauze.

U poslednjih 10 međusobnih mečeva ova dva tima niko nema prednost. Viljareal i Sevilja su slavili po tri puta, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Sevilja uspela da u dva meča osvoji četiri boda protiv Viljareala.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)