MOGU LI HRVATI SRUŠITI JOŠ JEDNOG ŠAMPIONA EVROPE? Dinamo stiže u grad mode u nemoguću misiju

V.D.

14. 09. 2022. u 10:56

OBE ekipe su u sjajnoj formi

МОГУ ЛИ ХРВАТИ СРУШИТИ ЈОШ ЈЕДНОГ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ? Динамо стиже у град моде у немогућу мисију

Foto: Profimedia

VEČERAS od 18.45 šampion Italije na svom stadionu "San Siro" dočekaće šampiona Hrvatske. Gosti iz Zagreba su trenutni lider grupe "E" nakon iznenađujuće pobede u prošlom kolu kada su na svom "Maksimiru" savladali londonski Čelsi, dok je domaćin iz grada mode drugoplasirani sa jednim bodom. 

Milan je u prvom kolu gostovao Salzburgu, gde je gubio sa 1:0 ali je golom Belgijanca Aleksisa Saelemakersa izjednačio u 40. minutu i tako postavio konačan rezultat meča. Aktuelni prvak Italije je dobro počeo sezonu u Seriji A. 

Nakon šest odigranih kola puleni Stefana Piolija su zabeležili četiri pobede i dva remija i sa 14 bodova dele prvu poziciju sa ekipama Napolija i Atalante.

Zanimljivo je da Milan na poslednjih 30 takmičarskih utakmica ima samo dva poraza i sve više počinje da liči na ekipu koju je svojevremeno vodio Karlo Ančeloti i zajedno sa njom se popeo na krov Evrope. Za vikend su "rosoneri" savladali Sampdoriju na gostovanju u Đenovi rezultatom 2:1 i tako nastavili sa dobrim partijama.

Sa druge strane gost iz Zagreba suvereno vlada hrvatskim fudbalom već dugi niz godina. Nakon osvojenog Super kupa u prvenstvu dominiraju i već nakon devet odigranih kola stekli su deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Varaždin. Najveći rival Hajduk iz Splita koji je mnogo uložio u pojačanja zaostaje čak 12 bodova za Dinamom ali ima i dve utakmice manje. 

Dinamo je vezao šest pobeda u svim takmičenjima. Poslednji poraz i to minimalni su doživeli u gostima Bodo Glimtu koji su u revanšu savladali 4:1 nakon produžetaka.

Na putu do grupne faze Dinamo je redom rušio Škupi, Ludogorec i Bodo Glimt.

Meč koji je stratega Čelsija Tomasa Tuhela koštao posla igrao se pre osam dana kada je pred prepunim Maksimirom pao nekadašnji šampion Evrope. Jedini gol za "modre" postigao je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača tima Mislav Oršić, koji je sjajno pretrčao odbranu "plavaca" i majstorski sproveo loptu iza leđa golmana Kepe Arizabalage. Čelsi je dominirao na tom meču, ali kao što je poznato u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji tim.

Trener domaćih Pioli ima dosta problema sa povređenim igračima. Osim Ibrahimovića koji se oporavlja od operacije u timu za večerašnji meč neće biti ni sjajnih igrača poput Florencija, Origija, Krunića i Rebića.

U timu Ante Čačića je situacija mnogo bolja jer neće moći samo da računa na rezervistu Luku Menala i štopera Šutala.

Ove dve ekipe su se sastale dva puta daleke 2000. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Italijanski velikan je bio uspešniji u oba meča i prošao u grupnu fazu ovog takmičenja ukupnim rezultatom 6:1.

Milan je veliki favorit na ovom meču i sve osim njihove prve pobede u ovogodišnjoj grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja biće pravo iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&0-4 (kvota 1,55)

VREDI PROBATI: Prvi strelac Rafael Leao (kvota 5,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu