KRIZA U BOLONJI SE NASTAVLJA? "Hrtovi" ostali bez Mihe, Jović ozbiljno troši kredit

Novosti online

11. 09. 2022. u 09:36

SRPSKI napadač mora mnogo bolje.

КРИЗА У БОЛОЊИ СЕ НАСТАВЉА? Хртови остали без Михе, Јовић озбиљно троши кредит

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Očekivalo se od Bolonje da se opusti u borbu za gornji deo tabele i eventualno napadne mesta koja vode na evro-scenu. Ipak, popularni "hrtovi" nakon pet kola nemaju trijumf u Seriji A, ceh je platio trener Siniša Mihajlović koji je dobio otkaz, a da stvar bude još gora po klub sa "Renato Dalare", navijači nisu zadovoljni zamenom. 

Iako tokom epizoda u Speciji i Đenovi nije ostavio utisak trenera koji poseduje potencijal da postane svetski krem struke, Tijago Mota će dobiti treću šansu da se dokaže u Seriji A i to kao strateg Bolonje. Brazilac koji je nastupao za italijansku reprezentaciju svoj debi imaće danas od 15 časova kada u univerzitetski grad stiže Fiorentina.

Bolonja je osvojila samo tri boda iz prvih pet mečeva u novoj sezoni u Seriji A, ali na osnovu svega što je Miha poslednjih godina učinio za klub, utisak je da su čelnici "rosoblua" mogli da mu daju mnogo veći kredit. Bolonja je zahvaljujući prodajama fudbalera koje je upravo on brusio poput Takehira Tomijasua, Artura Teta, Matijasa Svanberga, te Arona Hikija u poslednja dva letnja prelazna roka prihodovala čak 70.000.000 evra. Ne minuloj letnjoj pijaci je sa 45.700.000 evra probila klupski rekod koji podrazumeva zaradu u jednom prelaznom roku.

Meč koji je koštao posla desio se minulog vikenda na "Alberto Piku", gde je Specija dominirala, ali na kraju stigla samo do boda protiv Bolonje 2:2. Jedina svetla tačka u ekipi je Marko Arnautović. Austrijski napadač srpskih korena postigao je svih pet golova tima u novoj sezoni i tako potvrdio klasu.

Sa druge strane ni Fiorentina ne blista. "Viola" je šokirala svoje pristalice izdanjem protiv letonskog RFS-a u Ligi konferencije - 1:1.

Čitava Firenca očekivala je laganu pobedu na startu Lige Konferencije, nadala se i golu sprskog golgetera i na kraju ga je dočekala. Na njenu žalost nije ga postigao Luka Jović koji je imao ulogu rezerviste, već napadač gostujućeg sastava Andrej Ilić. Tako je evropska premijera "Viole" dobila možda ne toliko gorak, ali svakako ukus razočaranja - 1:1.

Tek jednim bodom osvojenim protiv letonskog RFS-a na početku grupne faze Lige konferencije, Fiorentina je dopisala šestu utakmicu u nizu bez pobede, a samo bod na domaćem terenu protiv apsolutnog autsajdera bio je povod za analizu Vićenca Italijana.

- Nažalost, navikavamo se na isti intervju posle meča. Stvaramo toliko prilika za gol i ne koristimo ih. Na kraju komplikujemo utakmice koje smo trebali komotno da dobijemo. Postoji ta teškoća sa slanjem lopte u mrežu jer imamo 30 pokušaja i ne postignemo gol - kazao je Italijano.

Viola je tokom pomenutih šest utakmica uspela samo dva puta da matira protivničke golmane.

- Ne znam da li ovo pogađa momke, ali mi sve vreme radimo na ovim situacijama. Ako nastavimo da propuštamo šanse, na kraju ćemo to platiti. Večeras smo ispustili dva važna boda. Problem je u napadu, nema smisla to poricati - rekao je Italijano i tako "pecnuo" Luku Jovića i Artura Kabrala.

Prethodne sezone Fiorentina je savladala Bolonju u oba međusobna susreta, rezultatima 1:0 i 3:2.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&2-4 (kvota 4,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024