NAPOLI JE U NALETU: Posle Liverpula, na "meniju" je Specija

Novosti online

10. 09. 2022. u 08:23

JUŽNjACI oduševili na premijeri u Ligi šampiona.

НАПОЛИ ЈЕ У НАЛЕТУ: После Ливерпула, на менију је Специја

FOTO: EPA

Fudbaleri Napolija dočekaće Speciju na stadionu "Dijego Armando Maradona" u utakmici šestog kola italijanske Serije A. Puleni Lućijana Spaletija u ovaj susret ulaze nakon fenomenalne partije u Ligi šampiona i trijumfa nad Liverpulom od 4:1. Sa druge strane, Specija je minulog vikenda remizirala sa Bolonjom (2:2) u odličnom meču na "Alberto Piku".

Ne igraju "redsi" dobro od početka sezone, ali Jirgen Klop je u neverici gledao šta rade njegovi igrači i šta Napolitanci rade njegovim igračima u prvom poluvremenu, koje je rešilo ishod utakmice na premijeri Lige šampiona – 4:1 (3:0).

U prvom mintuu Osimen je obišao Alisona i iskosa umesto prazne mreže pogodio stativu. A, nepunih pet minuta nije prošlo, a sudija Del Sero je prvi put morao da pokaže na belu tačku. Milner je rukom igrao u šesnaestercu, a Zjelinski je pogodio za 1:0.

Pola sata igrao je samo Napoli. Osimen je do ludila dovodio odbranu Liverpula, nisu mogli ni da ga stigne, ni da mu pročitaju kretnje, ni uhvate prodore. Kada ga je Van Dajk nagazio u 17. minutu, Del Sero je ponovo, uz pomoć VAR-a, morao da pokaže na penal. Tukao je Osimen, odbranio Alison. Ali što se tiče odnosa snaga na terenu, to baš ništa nije promenilo. Napoli je, prosto, bio prebrz i previše kreativan u kretnjama i kombinacijama za Engleze. 

U 31. minutu Angisa je krunisao fenomenalnu akciju, dva dupla pasa koja su izbacila iz ravnoteže četvoricu defanzivaca Liverpula – 2:0. Kviča Kvaratskelija je ponovo pokazao svoj raskošni talenat, Gruzin je probio preko boka odbranu Liverpula, zagradio Gomeza telom i onda kao na tacni poslužio Simeonea, samo što je ušao u igru (zamenio Osimena), da se upiše u strelce – 3:0.

Fajtersko drugo poluvreme sa obe strane otvoreno je sa dva gola u prvih pet minuta. Zjelinski je povisio vođstvo Napolija na 4:0, ali spas za goste je bio brzi pogodak Dijaza u 49. minutu, koji je malo ukočio Napolitance. Ipak, na kraju, žurka u Napoliju, velikan je pao rezultatom 4:1.

Specija je nakon uvodnog trijumfa uspela da upiše samo još dva remija. U meču sa Bolonjom "crno-beli" su uspeli da anuliraju zaostatak nakon gola Marka Arnautovića. Za 1:1 je pogodio Simone Bastoni, Specija je do vođstva stigle autogolom Šutena, ali ponovo je Arnautović bio junak "hrtova". Austrijanac je u 64. minutu postavio konačan rezultat.

Napoli je u naletu, pre Liverpula stradao je i Lacio na "Olimpiku". Pokušače klub sa juga Italija da iskoristi momentum i dobru formu, te upiše novi trijumf.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda