ŠALKE JOŠ BEZ TRIJUMFA: "Rudari" će i protiv Uniona morati da kopaju za pobedu

M.T.

27. 08. 2022. u 10:52

Ekipa iz Berlina dolazi na ''Veltins Arenu'' u odličnoj formi.

ШАЛКЕ ЈОШ БЕЗ ТРИЈУМФА: Рудари ће и против Униона морати да копају за победу

Foto: Profimedia

Šalke je uspeo da se vrati u Bundesligu posle svega godinu dana boravka u drugom rangu, ali za sada timu iz Gelzerkinhena ne ide sve baš onako kako je zamislio. "Rudari" će danas od 15.30 na svojoj ''Veltins Areni'' dočekati Union Berlin koji se nalazi u odličnoj formi i još uvek ne zna za poraz u novoj sezoni računajući sva takmičenja.

"Rudari" su jedinu pobedu ove sezone uspeli da ostvare u Kupu Nemačke pošto su savladali Bremer, ali su u Bundesligi startovali porazom od Kelna. Međutim, nije Šalke dozvolio da ga neuspeh na startu demorališe i u naredna dva kola su "rudari" dva puta remizirali sa Borusijom Menhengladbah i Volfsburgom i pokušaće da i u trećem uzastopnom meču ostanu neporaženi.

Union iz Berlina takođe može da se pohvali nizom utakmica bez poraza, samo što u njihovom slučaju to traje od početka sezone. Berlinci i dalje nisu osetili gorčinu poraza pošto su ostvarili tri pobede i jedan nerešen rezultat računajući i utakmicu u Kupu Nemačke. Union je u prethodnom kolu napravio svojevrsno iznenađenje pošto je uspeo da savlada Lajpcig sa 2:1 pred svojim navijačima i sigurno je da su Berlinci sada silno motivisani.

I u meču protiv Union Berlina Šalke će biti bez pomoći Amine Harita pošto trener Frnak Kramer i dalje ne računa na njega zbog nediscipline, a neće biti ni Sebastijana Poltera koji se povredio. Malo je verovatno da će se i Salif Sane naći u timu zbog loše fizičke spreme pošto je mnogo kuburio sa povredama u poslednje vreme, ai se očekuje povratak Tobijasa Mora koji je preskočio utakmicu protiv Volfsburga.

Dok Kramer ima malo glavobolje zbog nekih kadrovskih problema, trenera Ursa Fišera ne muči baš ništa jer Berlinci nemaju povređenih igrača, a jedino nema već duže odsutnog Tima Baumgartla koji se oporavlja od raka testisa.

Istorijat susreta između Šalkea i Bohuma je prilično skroman pošto su u Bundesligi ova dva tima odigrala svega četiri meča. Šalke je pobedio na prvom odigranom u novembru 2019, da bi naredna tri bila završena remijem. Šalke i Union odigrali su i jedan meč u Kupu Nemačke koji je takođe pripao Šalkeu, a Union ima jedan trijumf u prijateljskom meču, pa je možda vreme da klub iz Berlina stigne i do prvog trijumfa protiv Šalkea u Bundesligi.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)