"STARA DAMA" DOČEKUJE "VUČICU": Srpski tandem napada "posebnog"

Novosti online

27. 08. 2022. u 09:02

VELIKI derbi u Torinu.

СТАРА ДАМА ДОЧЕКУЈЕ ВУЧИЦУ: Српски тандем напада посебног

FOTO: Tanjug/AP

Prvi veliki ovosezonski derbi u novoj sezoni Serije A igra se na "Alijanc stadionu" u Torinu. Juventus dočekuje silno pojačanu Romu koja ima velike ambicije u takmičarskoj 2022/23. Ekipe u večerašnji susret ulaze u različitim u - "stara dama" je odigrala veoma loš meč u Đenovi, Sampdorija je uspela da ostane neporažena - 0:0.

Za razliku od najtrofenijig italijanskog tima, Roma je uz Napoli jedini klub sa maksimalnim učinkom od šest bodova iz dve utakmice. Na "Olimpiku" je minulog vikenda savladan Kremonenze minimalnim rezultatom - 1:0.

Silovito su Juventus i Dušan Vlahović krenuli u novu sezonu. Pregazili Sasuolo kod kuće 3:0 uz dva gola srpskog napadača. Ipak, na tom meču igrom "bjankonera" dirigovao je Anhel Di Marija, kojeg protiv Sampdorije zbog povrede nije bilo u protokolu. Bez Argentinca, lopta je retko stizala do Vlahovića kojeg je pritom sjajno čuvao Omar Koli. Tako su izostali golovi, pa "stara dama" više od boda protiv Sampdorije nije zaslužila.

Mučila se Alegrijeva četa da stvori izgledniju priliku. Vlahović je u prvom poluvremenu bio potpuno odsečen. Imao je svega tri kontakta sa loptom, pet manje od bilo kog učesnika susreta (uključujući i golmane). Nisu uspevali da sprovedu loptu do sjajnog srpskog golgetera. Malo šta im je u protivničkoj trećini polazilo za rukom, dok su domaći igrači bili odlično postavljeni. Videla se jasna namera Marka Đampaola da najpre sačuva svoju mrežu, pa da kroz kontre pokuša da ugrozi rivala. Prvi plan je uspeo, drugi nije, ali osvojeni bod se slavio kao pobeda.

Sa velikim ambicijama je Roma ušla u novu sezonu. Dovela nekoliko kvalitetnih pojačanja, najavila povratak u Ligu šampiona. Posle dva kola ima učinak po ukusu Žozea Murinja - šest bodova uz gol razliku 2:0. Posle minimalca u sudaru sa Salernitanom, na premijeri pred svojim navijačima savladala je i povratnika Kremoneze identičnim rezultatom.

Odlična igra Vučice, slaba realizacija, ali upisan je novi trijumf - i to je najvažnije. Čuvar mreže gostiju Jonuc Radu je samo u prvom poluvremenu imao sedam intervencija, u drugom još četiri. Srećom po domaćina Kris Smoling je uspeo da ga savlada.

Juventus je savladao Romu na poslednja tri međusobna susreta. Posebno je bio atraktivan onaj odigran u januaru kada je rezultat na semaforu "Olimpika" bio 3:4 u korist giganta iz Torina.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,78) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!