ŠEFILD OTVARA KOLO U LUTONU: Mogu li "šeširdžije" da zaustave lidera?

M.T.

26. 08. 2022. u 12:28 >> 18:51

DOMAĆIN je u prošlom kolu ostvario prvi trijumf u sezoni.

ШЕФИЛД ОТВАРА КОЛО У ЛУТОНУ: Могу ли шеширџије да зауставе лидера?

Foto: Profimedia

U Čempionšipu je odigrano već pet kola i polako su se neke stvari iskristalisale, mada se u ligi gde svaki tim odigra po 46 utakmica sve vrlo brzo promeni. Luton će danas od 21 sat na svom ''Kenilvort Roudu'' dočekati lidera šampionata Šefild junajted u prvoj utakmici šestog kola Čempionšipa.

"Šeširdžije" ne mogu da se pohvale dobrim početkom sezone pošto su tek u prethodnom, petom kolu, uspeli da ostvare prvu pobedu u sezoni na gostovanju Svonsiju. Tako su prekinuli niz od tri poraza koja su doživeli u mečevima protiv Bristol sitija i Prestona u Čempionšipu, kao i od Njuporta u Liga kupu.

Na drugoj strani, Šefild je u sezonu ušao porazom, ali od tada niže dobre rezultate u ligi, pošto u prethodna četiri kola nije doživeo neuspeh, a u seriji je od dve pobede pošto je savladao Sanderlend i Blekburn. Doduše, sve pobede Šefild je ostvario kao domaćin i još uvek čeka pobedu u gostima i možda je Luton dobra prilika za to. U međuvremenu su "oštrice" ispale u Liga kupu od Vest Bromvič Albiona, ali im to nije uticalo na izdanja u ligi gde su trenutno prvi sa bodom više u odnosu na Votford, Reding i Blekburn.

Veliki problem menadžer Šefilda Pol Hekinkbotom ima sa povređenim igračima, tačnije na koje već neko vreme ne može da računa. Duže su van stroja Džejden Bogl, Adam Dejvis, Džek O'Konel i Džek Robinson koji nisu odigrali nijedan zvaničan meč ove sezone, dok su Ben Ozborn, Bili Šarp i Enda Stivens odsutni poslednjih nekoliko nedelja.

Malo manju glavobolju ima menadžer Lutona Nejtan Džons koji već duže vreme ne računa na Alfija Dotija, Freda Onjedinmu, Pelija Mpanzu i golmana Džejmsa Šeu.

Ova dva tima su poslednjih 10 međusobnih mečeva odigrala u rasponu od tri decenije pošto je Luton dobar deo tog perioda proveo u nižim ligama. Šefild je za nijansu bolji pošto je ostvario četiri pobede u odnosu na tri Lutona, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Prethodne sezone su ponovo igrali međusobno posle 15 godina, kada su takođe oba kluba bila članovi Čempionšipa, a Šefild je uspeo da iz ta dva meča osvoji četiri boda.

Kada se uzme u obzir forma dva tima, deluje da je Šefild junajted ipak favorit i da bi danas mogao do prve pobede na gostovanjima u novoj sezoni bez obzira na to što je Luton u prethodnom kolu stigao do prve pobede i potencijalnog podizanja forme.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,7)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!