U POTPUNOJ MILOSTI BAJERNA: Bohum može samo da se nada da Bavarci neće ići punim gasom

M.T.

21. 08. 2022. u 10:56

Dva poraza u prva kola Bundeslige nisu nimalo ohrabrujuć znak za Bohum, ali navijači tima koji igra na ''Rurstadionu'' danas će tek imati razlog za strah.

У ПОТПУНОЈ МИЛОСТИ БАЈЕРНА: Бохум може само да се нада да Баварци неће ићи пуним гасом

FOTO: Tanjug/AP

Bohum od 17.30 na ''Rurstadionu'' u trećem kolu Bundeslige dočekuje aktuelnog, a povremeno deluje i večnog, šampiona Bundeslige Bajern iz Minhena koji je vrlo moćno krenuo u pohod na 11. uzastopnu titulu u Nemačkoj.

Domaćin je u sezonu krenuo pobedom pošto je u Kupu Nemačke savladao sa 3:0 Viktoriju Berlin, ali se sve okrenulo kada je počela Bundesliga. Pred svojim navijačima Bohum je u prvom kolu poražen od Majnca sa 2:1, da bi potom u narednoj rundi poražen na gostovanju protiv Hofenhajma sa 3:2.

Protiv Majnca Bohum nije bio u podređenom položaju, dok je meč sa Hofenhajmom dobro počeo i poveo sa 2:0, ali odbrana se ispostavila kao veliki problem za tim trenera Tomasa Reisa i to kada dolazi Bajern u goste. Očekivati da Bohum protiv giganta iz Minhena prekine niz poraza u Bundesligi ne čini se nimalo realnim scenariom.

Bavarci su već pokazali da se na šale. Osvojili su Super kup Nemačke pobedom protiv Lajpciga, da bi zatim razneli osvajača Lige Evrope Ajntraht sa 6:1 na startu Bundeslige. Bivšeg trenera Niku Kovača, sada na klupi Volfsburga su u drugom kolu počastili sa ''samo'' dva gola, a jedino pravo pitanje je koliko će puta Bohum vaditi loptu iz sopstvenog gola.

Doduše, prošle sezone je Bohum uspeo da slavi pred svojim navijačima u februaru sa 4:2, ali je to više izuzetak koji potvrđuje pravilo, a pravilo je jednostavno – Bajern se uvek pita u duelima ova dva kluba.

U poslednjih njihovih 10 mečeva u Bundesligi Bajern je sedam puta pobedio, dva utakmice su završene nerešenim rezultatom, uz već pomenuti jedan trijumf Bohuma. Statistika još više ide u prilog Bajernu kada se pogledaju svi odigrani mečevi, a bilo ih je 77. Bavarci su ostvarili 51 pobedu, Bogum je pobedio 10 puta, dok je 16 mečeva završeno nerešenim rezultatom. Računajući i kup takmičenje, ova dva tima već 15 godina nisu odigrali meč na kojem je postignuto manje od tri gola.

Kako god bilo, čini se da Bohum zaista nema šta da traži danas protiv Bajerna koji će se pitati za apsolutno sve na ''Rur stadionu''.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: ukupno kartona više od 2,5 (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove