VELIKI PEH ZA "VUČICU"! Bez najvećeg pojačanja dočekuju novog prvoligaša

V.D.

22. 08. 2022. u 09:15

DANAS od 18.30 u okviru drugo kola Serije A Roma će ugostiti Kremoneze

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ВУЧИЦУ! Без највећег појачања дочекују новог прволигаша

Foto: Profimedia

Na "Olimpiko" stiže Kremoneze, prošlogodišnji drugoplasirani tim iz Serije B koji je nakon ispadanja u sezoni 1995/1996. uspeo da se posle 26 godina vrati u elitu.

Roma se sa Žozeom Morinjom ponovo probija ka vrhu italijanskog fudbala. Harizmatični Portugalac je prošle sezone osvojio Ligu konferencija, prvi trofej za Romu još od Kupa Italije 2008, pa su i apetiti navijača porasli jer osećaju da bi "Vučica" ponovo mogla da postane faktor u Seriji A, a sklopljen je dobar tim koji bi mogao da napadne i Ligu Evrope.

Vučica je ostala bez Mhitarijana, Veretua, Viljara, Pereza, Undera, ali je zato dovela odlične igrače bez potrošenog evra. Možda i najveće pojačanje je dolazak iz Juventusa Paola Dibale potpuno besplatno, a poput Argentinca bez potrošenog evra za transfere stigli su u Romu nekadašnji i sadašnji srpski reprezentativci Nemanja Matić i golman Mile Svilar, kao i Holanđanin Žoržinjo Vajnaldum iz Pariz Sen Žermena.

Roma je novac potrošila samo na dovođenje Čelika iz Lila kome je za taj transfer platila sedam miliona evra. Trenutno je jedina nepoznanica u Romi da li će Nikolo Zaniolo ostati ili otići iz kluba, jer će se na osnovu toga i ocenjivati koliko je prelazni rok bio uspešan. 

Puleni Žozea Morinja su dobro otvorili sezonu minimalnom pobedom u Salernu protiv Salernitane, jedini strelac na tom meču bio je Brajan Kristante u 33. minutu meča.

Sa druge strane, novi prvoligaš je sezonu krenuo pobedom u Kupu Italije protiv Ternane 3:2 i tako obezbedio prolaz u 1/16 finala ovog takmičenja.

U prvom kolu su doživeli tragičan poraz u Firenci protiv Fiorentine. "Viola" je povela sa 1:0 golom Bonaventure da bi samo tri minuta kasnije u 19. minutu Kremoneze izjednačio golom Davida Okreke. Domaći su ponovo poveli golom našeg Luke Jovića u 33. minutu meča.

Igrao se 44. minut kada je divljački faul napravio Argentinac Gonzalo Eskalante i tako zaradio direktan crveni karton. Hrabri Kremoneze i pored minusa od jednog gola i sa igračem manje nije odustajao od borbe i uspeo je da izjednači golom defanzivca Matea Bjanketija u 68. minutu nakon kornera. 

Čekao se poslednji sudijski zvižduk i proslava velikog boda Kremonezea u prvom kolu Serije A, ali je u 95. minutu nakon ne toliko opasnog centaršuta Mandrogore na scenu stupio tragičar meča rumunski golman Jonut Radu koji umesto da "boksuje" i otera loptu daleko od svog gola, odlučuje se da je hvata, nakon čega pada zajedno sa loptom u gol i tako donosi tri boda domaćoj ekipi.

Puleni trenera Masimiliana Alvinija su jako hrabro odigrali meč u Firenci, ali na njihovu žalost danas ih očekuje još teže gostovanje u prestonici Italije.

Žoze Morinjo neće u narednom periodu moći da računa na sjajnog holandskog reprezentativca Vajnalduma koji je na treningu slomio nogu i biće odsutan najmanje tri meseca sa terena.

Roma je veliki favorit na meču, a gostima ostaje da bodove koji će im doneti opstanak u elitnom društvu potraže u duelima sa malo slabijim ekipama.

Poslednji susret ove dve ekipe viđen je u poslednjoj sezoni Kremonezea u Seriji A. Roma je daleke 1996. godine na istom ovom stadionu slavila sa 3:0 

NAŠ TIP: Raspon golova 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili