VOTFORD ŽELI EKSPRESAN POVRATAK: Teško gostovanje za "stršljenove"!

V.D.

08. 08. 2022. u 11:10

U poslednjem meču drugog kola Čempionšipa večeras od 21 čas sastaće se Vest Bromvič Albion i Votford

ВОТФОРД ЖЕЛИ ЕКСПРЕСАН ПОВРАТАК: Тешко гостовање за стршљенове!

Foto: Profimedia

Votford želi ekspresan povratak u Premijer ligu i tu dileme nema. Međutim, popularni "stršljenovi" stižu na teško gostovanje ekipi koja gaji slične ambicije i koja je jedan od favorita za promociju u viši rang.

Domaći VBA koji je sjajno odradio pripreme je u prvom kolu odigrao nerešeno 1:1 na "Riversajdu" sa ekipom Midlzbroa. Strelac jedinog gola bio je letošnje pojačanje Džon Svift koji je stigao iz Redinga bez obeštećenja a čija se vrednost procenjuje na sedam miliona evra.

Ovaj dvadesetpetogodišnji vezista koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Engleske je bio strelac i dva puta u pripremnom periodu i tako najavio dobru formu pred početak sezone.

Sa druge strane "Stršljenovi" koji imaju velike ambicije u ovoj sezoni i na čije osvajanje lige bukmejkeri daju kvotu 7 (drugi favoriti odmah iza Noriča) u prvom kolu su na svom stadionu slavili protiv Šefild junajteda minimalnim rezultatom. Jedini strelac na meču bio je mladi brazilac Žoao Pedro od koga se mnogo očekuje u budućnosti.

Misiju povratka Votforda među elitno društvo imaće anonimni Rob Edvards. Naime, radi se o mladom, 39-godišnjem, reklo bi se talentovanom stručnjaku koji je ove sezone sa četvrtoligašem Forest Grinom kao lider obezbedio promociju u treći rang, popularnu englesku Ligu 1. Ipak, poziv znatno popularnijeg, većeg kluba nije mogao da odbije.

Edvards je u dosadašnjem delu trenerske karijere vodio mladi (U18) i rezervni tim Vulverhemptona, te u prijateljskom meču predvodio reprezentaciju Engleske do 16 godina, pre nego što je ove sezone dobio priliku u Forest Grinu. I iskoristio je, uveo klub i treću ligu i osvojio nagradu za trenera godine u četvrtom rangu.

Vorford su ovog leta napustili čuveni Džošua King kome je istekao ugovor i koji je zadužio opremu Fenerbahčea, zatim Ćućo Ernandez koji je za 9,5 miliona prešao u MLS tim Kolumbus. Tim je napustio marokanski reprezentativac Adam Masina koji je obukao dres Udinezea u transferu vrednom 5 miliona, dok su od odlaska Sisoka i Zinkernagela zaradili po 2 miliona.

Najzvučnije pojačanje ovog leta je Vakun Isuf Bajo koji je za 5,8 miliona stigao iz ekipe Šarlroa gde je na 16 nastupa postigao 11 golova.

Ova dva rivala su se poslednji put sastala u sezoni 2017/2018 kada je u Premijer ligi Votford slavio minimalnim rezultatom a u prvom delu te iste sezone na ovom stadionu odigrali su 2:2.

Verujemo da nas večeras očekuje tvrd meč u kome neće biti mnogo golova.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,6)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-2 (kvota 5,2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom