SRBIN PREDVODI PAO U PRAGU: "Zeleni" gostuju Slaviji koja ima velike ambicije

Novosti online

04. 08. 2022. u 10:46

BIĆE uzbudljivo na "Sinobo stadionu".

СРБИН ПРЕДВОДИ ПАО У ПРАГУ: Зелени гостују Славији која има велике амбиције

Profimedia

Posle dominanatnih partija u dvomeču sa Sent Džozefom (0:4 i 7:0), praška Slavija dočekaće znatno kvalitetnijeg rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Na "Sinobo stadion" stiže atinski Panatinaikos.

Jindrih Trpišovski je ostao na kormilu Slavije. Ovo mu je već šesta sezona. Danski defanzivac Sebastijan Bah prodat je Benfiki za čak 8.000.000 evra. On je prošle sezone stigao u Prag iz Sonderjiskea za 1.750.000, a posle samo godinu dana, cena mu je skočila za više od četiri puta. Odličan posao vicešampiona Češke. Mladi Hrvat Petar Musa je takođe prodat Benfiki za 4.250.000, a naredne sezone igraće na pozajmici u Boavisti.

Stigla su skromna pojačanja. Za defanzivca Karvine, Brazilca Eduarda Santosa je uloženo 1.200.000 evra, dok je Everton plaćen Mladoj Boleslavi 800.000 evra. U klubu su ostali Ondrej Lingr, Ivan Šranc, Jan Kuhta, Peter Olajinka, Stanislav Tecl.

Prošle sezone se PAO konačno vratio u vrh grčkog fudbala, ostao neporažen u tri derbija protiv Olimpijakosa, obezbedio povratak u Evropu posle pet godina i osvojio trofej posle osam godina. Ponajviše zaslugom iskusnog Ivana Jovanovića. Srpski stručnjak je nakon uspešne sezone potpisao novi dvogodišnji ugovor, a i uprava kluba je rešila da mu izađe u susret i dovede ozbiljna pojačanja.

"Zeleni" su dobili kapitalno pojačanje u slovenačkom napadaču Andražu Šporaru iz lisabonskog Sportinga. Grčki i portugalski klub su dogovorili transfer vredan 3.500.000 evra za Slovenca, što spada u jednu od najvećih kupovina u istoriji Panatinaikosa.

Atinski gigant je poslednji put toliki novac izdvojio za pojačanje kada su daleke 2009. doveli Kostasa Kacuranisa iz Benfike. U poslednjih 13 godina PAO nije platio nekog igrača više od 1.500.000 evra, a sada je za Slovenca razbio kasu.

Biće ovo jedan od najzanimljivijih duela u ovoj fazi takmičenja. Teško je prognozirati pobednika, upravo zbog toga odlučili smo se za golove.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)