ČUKARIČKI VERUJE U IZNENAĐENJE: "Brđani" priželjkuju trijumf protiv Tventea

Novosti online

04. 08. 2022. u 08:42

SRPSKI klub blistao je u prethodnom kolu.

ЧУКАРИЧКИ ВЕРУЈЕ У ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Брђани прижељкују тријумф против Твентеа

FOTO: FK Čukarički

Nakon ubedljivog trijumfa nad Rasing Unionom, Čukarički sa velikim optimizmom dočekuje Tvente u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Dušan Kerkez, trener "brđana", izneo je svoja očekivanja od duela sa holandskim klubom.

- Ono što može da raduje jeste da su svi igrači spremni i da povređenih pred ovaj duel nema. Očekuje nas zanimljiva utakmica protiv atraktivnog rivala, to nam je i bio cilj. Imamo svoje šanse, verujem u moju ekipu. Sada smo već ušli u dobar ritam. U dve utakmice uz koncentraciju i sve ostalo, što ide uz naše zahteve, možemo da prođemo u narednu rundu – rekao je Dušan Kerkez, trener Čukaričkog.

<

Kako se igrači osećaju pred ovako jednu važnu utakmicu?

- Igrači su motivisani na najvišem nivou. Moj zadatak je da im sklonim tremu. Uvek postoji pozitivna trema da se odigra dobro. Ovo su utakmice kada je treneru najlakše da pripremi utakmicu. Zadovoljan sam pripremom i fokusom. Ovo je prava prilika za igrače da se pokažu Evropi i ljudima u Srbiji.

Kažu da Tvente igra najbolje velike utakmice?

- Tvente je tehnički dobro obučena ekipa, takmiči se na visokom novu, brzo igraju, brzo se transformišu iz odbrane u napad. Mogu da naprave problem i većim ekipama od naše. Imaju i oni mane i to moramo da iskoristimo.

Da li će prednost dobiti iskusniji igrači u odnosu na mlađe?

- Ne delim ekipu na starije i mlađe. Igraće najspremniji. Uvek pripremam tim prema mojim igračima, skautiram analiziram i rivala, da ne budemo naivni, ali i da pokušamo da iskoristimo mane.

Koji rezultat priželjkujete, da li je remi dovoljan za slavlje?

- Daćemo sve da pobedimo, moramo da budemo realni i da do kraja budemo u igri za prolaz.

Prekid su im slaba tačka, da li ste vežbali neke akcije?

- Vežbali smo, pokušaćemo nešto večeras pa ćemo videti.

Da li je vaša prednost to što ste uigrani?

- Može da bude prednost, ali su i oni igrali jake utakmice u pripremnom periodu. Poštujem Tvente, dobro je što smo u ritmu i verujem da će to pomoći. Možemo da napravimo iznenađenje. U svakom slučaju, da li smo u ritmu ili ne poštujemo protivnika. Nije bitno kako ćemo odigrati, bitan je rezultat. Mene samo prolaz iz dve utakmice zanima. Moramo da uradimo sve da odemo u narednu rundu - zaključio je Kerkez.

Nema sumnje da je Tvente favorit u ovom dvomeču, ali isto tako verujemo da će Čukarički "skupo prodati svoju kožu".

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,52)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

CEO GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Dajte da pokušamo da sačuvamo mir - ne dajući ni srce, ni dušu, ni kičmu naše zemlje i našeg naroda