AEK KAO PREKRETNICA SEZONE: Da li će "parni valjak" proraditi na Kipru?

Novosti online

04. 08. 2022. u 09:11

CRNO-BELI na teškom i veoma bitnom gostovanju.

АЕК КАО ПРЕКРЕТНИЦА СЕЗОНЕ: Да ли ће парни ваљак прорадити на Кипру?

FOTO: M. Vukadinović

Partizanu ne ide dobro na domaćoj sceni. Crno-beli posle samo četiri kola ozbiljno zaostaju u odnosu na Crvenu zvezdu i teško će uspeti da prekinu dominaciju večitog rivala. Ipak, "parni valjak" može da popravi utisak i samo u sedam dana osigura plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja, što bi donelo mir u svlačionici i u kancelarijama. Makar privremeni.

Za srpski klub je dvomeč sa AEK-om od vitalnog značaja. Plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope je prvi veliki zadatak postavljen pred renoviranu, u međuvremenu kiksevima sklonu ekipu.

- Pošto je na programu samo jedno poluvreme, svaki rezultat koji nam omogućava da u Humskoj eliminišemo AEK za nas bi bio dobar. Veliki teret se slio na ove momke, potcenjeni su, svi smo potcenjeni na mnogo nivoa, zato verujem da će se akumulacija negativne energije isprazniti na terenu i pokrenuti stvari u pravom smeru - rekao je trener Partizana Ilija Stolica, a zatim dodao:

- Jasno je šta nam Evropa znači, na koji način se za nju spremamo, iako prvenstvo nismo počeli kako smo planirali i želeli. Ima mnogo razloga, ali je to sad iza nas. Uveren sam da ćemo igrati bolje iz utakmice u utakmicu, svaki dan proveden zajedno predstavlja dobit za sve. Ono što je ekipa pokazala na treninzima samo je uvod u ono što bi trebalo da predstavi protiv Kiprana u dva susreta.

Prethodnih dana iz Partizana su potencirali klimatske uslove na Kipru (vlažnost vazduha) i tajming početka meča (18 časova po našem, 19 po tamošnjem vremenu).

- Prvi meč je specifičan pre svega što usled vremena odigravanja daje prednost domaćinu. Mahom zbog velike vlage, ne toliko visoke temperature. Nije jednostavno navići se, ali su kroz te okolnosti sve ekipe prolazile. Prihvatamo činjenicu da AEK retko gubi evropske utakmice kod kuće, ali naš cilj je prolazak, a ovo samo prvo poluvreme. Evropa nam znači iz ugla stabilizacije i finansija, a isto tako je stvar prestiža i velikog motiva za momke da pokažu kako nisu zaboravili da igraju fudbal. Siguran sam da poseduju kvalitet i da će ga pokazati u dvomeču. Što se tiče naše lige, postoje drugačije okolnosti, dok Evropa uvek pokreće prijatnu euforiju. Zato se nadam da ćemo, pre svega, u revanšu imati podršku od prvog do poslednjeg minuta, a posle toga će reakcije biti u odnosu na rezultat, normalno - istakao je Stolica.

Iako nije tako rekao, može se reći da trener AEK-a, Španac Oltra, vidi crno-bele kao slabijeg rivala u odnosu na Mitjiland koji je eliminisao kiparsku ekipu iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Ne volim da poredim protivnike. Dolaze iz različitih liga, u različitim su situacijama. Partizan je dobar tim, očekujemo potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na Mitjiland. Danci vole da "vrte" loptu po celom terenu i jako pritiskaju protivnika. Imaju i fizički snažne igrače. Zato mislim da će sutrašnji meč protiv Srba biti sasvim drugačiji - rekao je Oltra.

Španac vidi crno-bele kao šansu da AEK napravi istorijski proboj do poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Sutrašnja utakmica će biti istorijska za nas. Zato je jako bitno da imamo podršku kakvu smo imali protiv Danaca. Potrebna nam je ta atmosfera, bila je savršena - ocenio je Oltra. 

AEK je veoma iskusna ekipa, igra borbeno i na mali broj golova. Svoju šansu vrebaju iz kontranapada i prekida. Biće teško Partizanu, ali verujemo u prolaz beogradskog kluba u plej-of. Ipak, na Kipru su domaćini blagi favoriti.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju