JAPANAC PREDVODI MONAKO: "Kneževi" bi preko PSV-a do plej-ofa

Novosti online

02. 08. 2022. u 10:55

JEDAN od najzanimljivijih mečeva 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

ЈАПАНАЦ ПРЕДВОДИ МОНАКО: Кнежеви би преко ПСВ-а до плеј-офа

Profimedia

Fudbaleri Monaka dočekaće holandski PSV na stadionu "Luj II" u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Kneževima" će ovo biti prva zvanična utakmica u novoj sezoni, dok je klub iz Ajndhovena odigrao jedan i to kakav. Naime, "filipsovci" su nadigrali Ajaks u finalu Superkupa sa 5:3.

Najveće pojačanje za Monako i momak od kojeg se mnogo očekuje je Takumi Minamino. Francuski klub je na ime obeštećenja uplatio Liverpulu oko 15,5 miliona funti, odnosno 18 miliona evra.

Momak rodom iz Osake bio je član Liverpula od decembra 2019. godine. Stigao je nakon pet sezona provedenih u Red Bulu iz Salcburga, ali nije uspeo da se izbori za mesto startera u timu Jirgena Klopa.

Ukupno je za Redse odigrao 55 utakmica i postigao 14 golova.

Drugi deo sezone 2019/2020. proveo je na pozajmici u Sautemptonu, čiji je dres oblačio 10 puta i postigao dva premijerligaška gola.

Minamino je jedan od aduta reprezentacije Japana na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. To je i jedan od osnovnih razloga zašto je napustio Liverpul godinu dana pre isteka ugovora. U Monaku bi trebalo da dobije mnogo više prilike da igra i samim tim održi formu za "Mundijal".

Kakav početak sezone u holandskom fudbalu. I kakav šok za Ajaks, ekipu koja je dominantna prethodnih sezona, koja je bila sjajna i u evropskim kupovima, koja je prvi favorit za trofeje i u sezoni koja je počela upravo utakmicom na njihovoj "Johan Krojf" areni. 

I upravo su tu Dušan Tadić i drugovi ostali bez prvog trofeja. PSV je bio sjajan, nije imao nikavih problema niti je odustajao ni kad je tim iz Amsterdama imao prednost. 

Na kraju, rezultat dovoljno govori, PSV je slavio sa 5:3, i potpuno zasluženo je osvojio Superkup Holandije. Ajaks jeste poveo prelepim golom Bergvijna u 15. minutu, ali je sa dva šuta glavom u 32. i 45+2. minutu Til preokrenuo. 

Antoni je u 54. minutu doneo izjednačenje aktuelnom prvaku, ali je potom usledio sjajan period igre tima iz Ajndhovena. PSV je poveo golom Gakpoa u 65, a dva minuta kasnije Til je kompletirao het-trik. 

U 72. minutu tračak nade za Ajaks kad je Kudus smanjio na 4:3, ali sve je palo u vodu kad je četiri minuta kasnije Basi dobio crveni karton, a domaći su ostali sa desetoricom. PSV je to znao da iskoristi, golom Simonsa u 90+1. minutu rešio je sve dileme. Bio je ovo prvi trofej u kratkoj trenerskoj karijeri legendarnog Ruda van Nistelroja.

Uprkos trijumfu nad Ajaksom, PSV je blagi autsajder večeras. Očekujemo otvoren meč sa obe strane terena.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju