DINAMO JE NEZAUSTAVLJIV: "Modri" su u Hrvatskoj "priča za sebe"

Novosti online

15. 07. 2022. u 12:04

PONOVO je zagrebački klub najveći favorit za osvajanje titule.

ДИНАМО ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Модри су у Хрватској прича за себе

FOTO: EPA

Večeras od 20 časova zagrebački Dinamo i Lokomotiva na stadionu "Maksimir" otvoriće 32. takmičarsku godinu Prve hrvatske nogometne lige koja se od ove sezone zove samo - Hrvatska nogometna liga.

"Modri" u gradski derbi ulaze kao veliki favoriti, a nakon završetka utakmice Dinamo se okreće prvoj evropskoj utakmici sezone. U Zagreb 19. jula stiže makedonski Škupi. Biće to prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Lokomotiva je prošle godine osvojila sedam bodova protiv Dinama, utakmica koja iskazuju veliku opreznost s naše strane. Želimo otvoriti prvenstvo sa tri boda. Želimo odraditi dobrih 90 minuta. Imamo dosta raspoloživih igrača. Boško Šutalo, Mahir Emreli, Antonio Marin i Marko Bulat oporavljaju se od povreda. Josip Šutalo konkuriše za tim - rekao je trener branioca titule Ante Čačić.

Lokomotiva je prošle sezone u tri utakmice Dinamu oduzimala bodove, no u sutrašnjem dvoboju na terenu neće biti Lukasa Kačavende koji je doživio puknuće prednjih ukrštenih ligamenata.

- Moram izraziti žalost zbog povrede Lukasa Kačavende, želim mu što brži oporavak i povratak na teren. Lokomotiva uprkos tome ima jako puno kvalitetnih igrača i alternativa. Sećamo se prošle sezone i poraza od Belupa na otvaranju prvenstva. Svi ćemo dati svoj maksimum kako bismo stigli do tri boda - istakao je iskusni strateg.

Četiri dana nakon Lokomotive Dinamo otvara i evropsku sezonu protiv Škupija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

- Ne razmišljam o Škupiju, rekao sam da će biti teži protivnik ako prođu. Razmišljaćemo o Makedoncima tek nakon utakmice protiv Lokomotive - rekao je za kraj Čačić.

Uprkos rezultatima iz prošle sezone u mečevima sa večerašnjim protivnikom, Dinamo je favorit, te će sve sem pobede predstavljati šok za fudbalsku javnost u Hrvatskoj.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti