"ZMAJČEKI" SLETELI U LUKSEMBURG: Olimpija mora da popravi utisak iz LJubljane

Novosti online

14. 07. 2022. u 08:27

PRED Albertom Rijerom je težak zadatak.

ЗМАЈЧЕКИ СЛЕТЕЛИ У ЛУКСЕМБУРГ: Олимпија мора да поправи утисак из Љубљане

Profimedia

Luksemburški Diferdanž dočekaće ljubljanski Olimpiju u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Puleni Paola Amodija uspeli su da ostanu neporaženi na "Stožicama" (1:1), te će danas od 19.30 pokušati da obezbede plasman u narednu rundu takmičenja.

Diferdanž je do prednosti u prestonici Slovenije stigao posle samo devet minuta. Aljaž Krefl pogodio je sopstvenu mrežu i tako šokirao već nervoznu publiku. Konačan rezultat postavio je Goran Milanovič u 62. minutu na asistenciju Marija Kvesića.

Ipak, navijačima "zmajčeka" dešavanja na terenu su u drugom planu. Naime, Olimpija i legendarni Robert Prosinečki rastali su se na veoma ružan način pred sam početak sezone, uz međusobne optužbe.

Nekoliko dana nakon pomenutog skandala desio se još jedan. Nekadašnji fudbaler Liverpula, Mančester sitija i reprezentacije Španije Albert Rijera stigao je u Sloveniju kako bi preuzeo "užarenu" klupu, međutim, najvatrenije pristalice kluba oterale su nekadašnjeg krilnog igrača sa promocije! 

Maskirani huligani, koji su bili u sali prilikom konferencije na kojoj je trebalo da bude predstavljen Španac, ustali su sa svojih mesta i prišli stolu za kojim je sedeo novi trener. Iako su pored njega bili klupski čelnici sa kojima su navijači Olimpije u ratu, žrtva je bio zbunjeni Rijera.

Olimpija je šestostruki prvak Slovenije, prošle sezone je zauzela treće mesto u Prvoj ligi sa osam bodova manje od šampiona Maribora.

Najveće pojačanje "zmajčeka" ovog leta je litvanski reprezentativac Justas Lasickas koji je stigao iz Voždovca. 

Sa druge strane, predstavnik Luksemburga nikada nije bio šampion svoje zemlje, ali je poslednjih godina redovni učesnik evropkih kvalifikacija. 

Zanimljivo je da ova dva tima nikada nisu igrala grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Uprkos lošem rezultatu na svom terenu, Olimpija je blagi favorit. Ipak, problemi unutar kluba mogu biti od presudnog značaja. Nema sumnje da su fudbaleri i trener profesionalci, ali teško je ostati imun na ovakve stvari. 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju