"MASTIFI" NE UJEDAJU KAO PRE: Ren favorit na gostovanju Lilu

Novosti online

21. 05. 2022. u 11:19

NA stadion "Pjer Moroa" stiže Ren koji se i dalje nada plasmanu u Ligu šampiona.

МАСТИФИ НЕ УЈЕДАЈУ КАО ПРЕ: Рен фаворит на гостовању Лилу

Foto: Profimedia

Jedan od najvećih gubitnika prošlog kola je svakako Nica. Tim sa Azurne obale pretrpeo je poraz od Lila kao domaćin (1:3) čime je izgubio svaku šansu da se domogne grupne faze Lige šampiona. Na kraju bi zbog gol razlike mogao da ostane i bez Lige konferencija, jer je Strazbur u daleko boljoj poziciji. Opet, Nica bi mogla čak do Lige Evrope, ali za to mora da izgubi Ren, a da Strazbur ne odigra bolje od remija.

Nica je odlično počela susret sa Lilom, povela nakon pola sata posle gola Džastina Klajverta, ali onda se dogodio potop. Prvo je Džonatan Dejvid u 52. minutu utakmice iskoristio asistenciju Timotija Vee za svoj prvi ligaški gol posle dva meseca i tek drugi u 2022. godini u svim takmičenjima. Ali, bar je bio lep hitac za oko. Samo devet minuta kasnije Dejvid je mrežu tresao još jednom, da bi se i Vea upisao u listu strelac duboko u nadoknadi čime je zaokružio odličnu utakmicu.

Uprkos odličnoj partiji, Lil je razočarao celokupnim izdanjem ove sezone. "Mastifi" su na desetoj poziciji i u poslednjem kolu igraju za častan oproštaj od takmičarske 2021/2022 godine. Na stadion "Pjer Moroa" stiže Ren koji se i dalje nada plasmanu u Ligu šampiona.

Ren je savladao Olimpik sa 2:0 minulog vikenda čime je Monako opet na gol razliku (+25) došao do drugog mesta koje vodi direktno u elitu, dok bi tim Horhea Sampaolija mogao da doživi pravi brodolom u poslednjem kolu. Pošto sada ima gol razliku +21, a četvrtoplasirani Ren +42, pobeda izabranika Bruna Ženezija i poraz nekadašnjeg prvaka Evrope na Velodromu od Strazbura u poslednjem kolu šalje Olimpik u grupnu fazu Lige Evrope.

Upravo takvom scenariju se nadaju "crveno-crni".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju