TIP O ZAVRŠNIM MEČEVIMA LIGE ŠAMPIONA: Povratak najboljeg uliva samopouzdanje Napolitancima!

TIP redakcija

17. 04. 2023. u 15:00

U UTORAK i sredu na programu su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona

ТИП О ЗАВРШНИМ МЕЧЕВИМА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Повратак најбољег улива самопоуздање Наполитанцима!

FOTO: EPA

Posle 90 odigranih minuta četvrtfinala Lige šampiona, bliži narednoj fazi su fudbaleri Mančester sitija, Real Madrida, Intera i Milana. “Kraljevski klub”, ujedno i aktuelni branilac krune, sa prednošću od dva gola u utorak (21.00) gostuje Čelsiju u Londonu (2:0), dok će u istoj satnici Milan pokušati da u Napulju zadrži minimalni plus (1:0).

Dueli u sredu u identičnom terminu bi za “neroazure” i “građane” protiv Benfike, odnosno minhenskog Bajerna trebalo da budu samo formalnost do plasmana među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta, pošto su prve mečeve rešili sa 2:0 (Italijani), to jest 3:0 (Englezi).

UTORAK, 21.00:

ČELSI – REAL MADRID  X2 (1,46)

Ni pre početka dvomeča se “plavcima” nisu davale bogzna kakve šanse, a one su još manje posle prvog duela, koji je Real sa 2:0 rešio u svoju korist. Razlika u kvalitetu dva tima bode oči, ni dolazak, odnosno povratak Frenka Lamparda na klupu ekipe sa “Stamford bridža” nije vidljivo popravio igru tima. Teško i da može za tako kratko vreme (a i on je samo privremeno rešenje do kraja sezone). Rutinski je sastav Karla Ančelotija dobio rivala u Madridu i golovima Benzeme i Asensija u prvom i drugom poluvremenu napravio dobru prednost pred revanš. Mada je ona mogla biti mnogo veća.

Tanjug/AP

NAPOLI – MILAN 1  (1,80)

Drugi put za tačno deset dana su “rosoneri” naneli poraz izvesno novom šampionu Italije. Činjenica sa značajno manjom razlikom (1:0, naspram 4:0 koliko je bilo u prvenstvu), ali u teoriji onaj koji bi mogao više da ih boli. Ozbiljan problem za Napolitance predstavljao je izostanak povređenog Viktora Osimena i to se videlo na polju realizacije u prvom okršaju. Ono što svakako raduje navijače je to što je Nigerijac odigrao poslednjih 20 minuta na meču protiv Verone u subotu tako da ukoliko bude bio spreman da odigra bar jedno poluvreme u utorak šanse za prolaz Napolitanaca su dosta veće.

SREDA, 21.00:

INTER – BENFIKA 3+  (1,97)

Deluje da na ovom stepeniku staje ovosezonska evropska avantura portugalskog velikana. Odučili su “neroazuri” igrače Benfike u Lisabonu, i kući u prtljagu odneli suficit od dva gola. Čini se da je poraz od Porta u domaćoj ligi pogodio “orlove” ozbiljnije nego što misli, ili jednostavno Inzagijevi momci znaju kako da se suprostave timovima sa tog podneblja. Nakon Porta, u šaci imaju i drugog predstavnika tamošnje Primere. Potrebno je samo da zadaju završni udarac.

BAJERN – M. SITI   1  (2,75)

Sa tri komada u mreži Bavaraca, “građani” su istakli kandidaturu za prvog favorita. Demolirala je “laka konjica” Pepa Gvardiole nemačkog prvaka kao što nikad nije. Atmosfera u minhenskoj ekipi je već neko vreme potpaljiva, a posle teškog poraza kojom su praktično dobili “šut kartu” je eskalirala situacija, što pokazuje tuča između Sadio Manea i Liroja Sanea. Došao je Tomas Tuhel za kormilo Bajerna kao spasilac i neko ko bi trebao da autoritetom povuče ekipu iz kontraritma, međutim čini se da im nema spasa. Barem ne kada je reč o ovom megdanu.

MOGUĆE ITALIJANSKO POLUFINALE

Žreb je već odredio koji četvrtfinalni par će se spojiti sa kojim u narednoj fazi. Ukoliko Inter uspe da održi prednost nad Benfikom, u polufinalu će fudbalski svet prisustvovati italijanskom duelu što bi izvesno donelo jednog finalistu sa “čizme” prvi put još od sezone 2016/2017, kada je Juventus udario na Real Madrid.

Koplja će ukrstiti i pobednici dvomeča Real/Čelsi i Siti/Bajern

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti