SVEČANOST POVODOM JUBILEJA: Leskovački Centar za socijalni rad obeležio 60 godina rada

I.Mitić

21. 05. 2021. u 15:06

CENTAR za socijalni rad u Leskovcu obeležio je danas šest decenija rada. Svečanosti u leskovačkom Narodnom pozorištu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Ministarstava za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za brigu o porodici i Zaštitnika građana.

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА: Лесковачки Центар за социјални рад обележио 60 година рада

Foto: I. Mitić

Ova institucija sumirala je rezultate rada u rešavanju problema iz oblasti socijalne i porodično pravne zaštite, a posebno je naglašeno da se broj korisnika prava na socijalnu pomoć smanjio za oko 10 procenata u odnosu na period od pre nekoliko godina.

- To znači da su ti bivši korisnici našli zaposlenje u nekoj od fabrika koje su otvorene u našem gradu, a očekivanja su da se takav trend nastavi, jer timskim radom stvaramo uslove za radno angažovanje još većeg broja naših sugrađana – poručio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Ova ustanova ima, kako je rečeno, odličnu saradnju sa svim relevantnim državnim organima koji su pokazali razumevanje za potrebe njenih korisnika i zaposlenih.

- Socijalna zaštita je mnogima sinonim za socijalnu pomoć, ali ona zapravo podrazumeva i mnoga prava i usluge koje ne zavise od materijalnog statusa porodice i pojedinca – istakao je Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu.

On se zahvalio svim institucijama sa kojima ova ustanova sarađuje u ukazao da je, pored državnih organa, i lokalna samouprava, u poslednjih nekoliko godina, „pokazala veliku senzibilnost za potrebe socijalne zaštite“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)