NIKOLA BOŽIĆ NOVI DIREKTOR PETNICE: Promena u vrhu prestižne evropske naučne institucije Srbije

B. PUZOVIĆ

19. 05. 2021. u 16:49

ZA novog direktora Istraživačke stanice Petnica kod Valjeva Upravni odbor ove prestižne evropske naučne institucije za dodatno naučno obrazovanje mladih, imenovao je Nikolu Božića, koji je do sada bio programski direktor.

НИКОЛА БОЖИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ПЕТНИЦЕ: Промена у врху престижне европске научне институције Србије

Foto: ISP

Vigor Majić, dugogodišnji direktor, na svoj zahtev povukao se sa te funkcije i u Istraživačkoj stanici Petnica ostaje kao savetnik.

Nikola Božić iz Valjeva, stoji u obrazloženju Upravnog odbora, više decenija bavi se obrazovanjem, popularizacijom i promocijom nauke. Organizovao je više desetina obrazovnih programa za studente, učenike i nastavnike. Postavio je koncepte uspešnih programa koji povezuju različite naučne discipline. Inovirao je pristup u obrazovnom radu sa nastavnicima, autor je knjige za decu “Astronomija”, za koju je 2013. godine dobio književnu nagradu “Neven”, za najbolju dečju knjigu u oblasti popularne nauke. Član je stručnog tima srpskog izdanja magazina “Nacionalna geografija”.

Za rezultate u promociji u popularizaciji nauke, od Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja 2010. godine dobio je plaketu “Milutin Milanković”. Premijer Francuske 2018. godine odlikovao ga je ordenom i imenovao za viteza u redu Akademskih palmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024