LAVOVSKA BORBA ZA SVAKOG PACIJENTA: Medicinske sestre i tehničari – Junaci našeg doba

V. Mitrić

15. 05. 2021. u 09:31

I OVE godine Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara protiče u borbi protiv kovida.

ЛАВОВСКА БОРБА ЗА СВАКОГ ПАЦИЈЕНТА: Медицинске сестре и техничари – Јунаци нашег доба

Foto: OB Šabac

Nevolja na koju niko nije ostao imun, naučila nas je koliko je važno zajedništvo.

Oslonjeni jedni na druge, sjedinjeni bezgraničnim poverenjem, naučili ste nas kako izgleda biti nesalomiv i odlučan, poruka je koju je uprava Opšte bolnice uputila sestrinstvu povodom njihovog dana, koji pada na dan Svetog Vasilija Ostroškog, pa ostaje, često, u senci drugih svetkovina.

- Od prvog dana bili ste na čelu borbe - poručeno je sestrama i tehničarima Opšte bolnice u Šapcu, ali i javnosti da se zna.

- Niste dozvolili da vas strah od nepoznatog savlada. Niste dozvolili da bolest prevlada. A mnogo vas je koji su se u toj borbi razboleli. Vraćali ste se i nastavljali bitku. Još predanije. Davali sve od sebe da se pacijenti o kojima ste brinuli, što pre vrate svojim domovima. Među vama su i oni koji danima nisu videli svoje porodice, svoju decu, roditelje, neštedimice boreći se za nečiju majku, sestru, oca, brata, baku … Nesebično deleći saosećajnost i ljudskost kada je bilo najpotrebnije. Tešili, razvejavali strahove i crne slutnje osmehom, podrškom, ulivali nadu Svako od vas je junak. I oni među vama koji su možda bili nesigurni u sebe, pokazali su se kao nemilosrdan protivnik nevidljivom u ovom planetarnom izazovu. Naučili ste nas šta je snaga i hrabrost i da ste dostojni najhumanije među svim profesijama. I da se učenje ne završava u školskoj klupi. I da se na vas treba ugledati.

Za njihovo požrtvovanje, kako je navedeno, "malo je hiljade aplauza da odzvanjaju godinama".

- Nedovoljno je reči kojima se može iskazati zahvalnost za vaše pregalaštvo, a nadasve za posvećenost i strpljenje koje ste podarili svakom pacijentu. Drage naše medicinske sestre i tehničari, uz ovaj dan, vaš je i svaki naredni dan - ističu u OB u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)