REAGENSI ZA LABORATORIJSKU DIJAGNOSTIKU: Donacija IOM za bolnicu u Gračanici

D. Zečević

11. 05. 2021. u 17:14

PREDSTAVNICI Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Opštine Gračanica, dopremili su bolnici u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od Kovida-19.

РЕАГЕНСИ ЗА ЛАБОРАТОРИЈСКУ ДИЈАГНОСТИКУ: Донација ИОМ за болницу у Грачаници

Foto: D. Z.

Kako navode iz opštine Gračanica, ovoj zdravstvenoj ustanovi isporučeni su reagensi za D-dimer, CRP i Troponin a projekat sprovodi Kancelarija EU u Prištini u saradnji sa IOM-om, dok je Opština Gračanica sufinansijer. Reagensi su predati direktoru ove zdravstvene ustanove prof. dr Bratislavu Laziću, a isporuci je prisustvovao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je sporazum o donaciji sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom potpisao pre mesec dana.

Foto: D. Z.

-Uručenjem reagenasa efikasno smo izvršili sve obaveze iz sporazuma, što je potvrda dobre saradnje sa IOM-om i bolnicom u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, veoma je važno da kordinišemo i radimo u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova za naše građane. Ovim pokazujemo da nam je njihovo zdravlje veoma važno- kazao je predsedik Popović, dok direktor bolnice prof. dr Bratislav Lazić ističe da kvalitetnu saradnju sa Opštinom Gračanica i predsednikom Srđanom Popovićem očekuje i ubuduće, „jer je ona važna za funckonisanje zdravstvenih ustanova, ali i kvalitetno zbrinjavanje stanovništva posebno u vreme pandemije koronavirusa“.

Foto: D. Z.

-Reagensi će doprineti još stabilnijem radu naše ustanove, jer se najviše koriste upravo u dijagnostici i lečenju inficiranih Kovidom-19-istakao je dr Lazić i dodoao da ovo nije jedina donacija koja se dešava posredstvom Opštine Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!