VODOSNABDEVANJE PRIORITET: Veliki projekat u Jagodini

Z. Gligorijević

07. 05. 2021. u 15:39

POŠTO je na sistem „Izvorišta“ u Ribaru priključen gradsko naselje, a pre nekoliko godina i 11 sela, generalnim projektom, koji su danas usvojili odbornici Skupštine grada, predviđeno je da se na njega priključi još 22 sela.

ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПРИОРИТЕТ: Велики пројекат у Јагодини

Foto: Z. Gligorijević

Generalnim projektom predviđeno je i proširenje izvorišta „Ribare“ izgradnjom novoprojektovanog izvorišta „Končarevo“, procenjenog kapaciteta od oko 250 litara u sekundi. Prema proceni, „za uredno snabdevanje vodom, kako u pogledu ispravnog hidrauličnog funkcionisanja sistema, kao i zadovoljenja zakosnkih normi i propisa koji se odnose na protivpožarnu zaštitu naselja, gradu Jagodina potrebno je 9.440 kubika rezervoarskog prostora“.

Foto: Z. Gligorijević

- Nakon rekonstrukcije „Izvorišta“ i zamene azbestnih cevi na primarnoj vodovodnoj mreži u gradu pre 4 godine, Jagodina nema problema u vodosnabdevanju i neće ih imati ni u budućnosti. Zato je generalnim projektom planirano otvaranje novog istražnog polja, novog izvorišta na desnoj obali reke Lugomir u ataru naselja Rakitovo i Končarevo. Ovaj strateški projekat konačno je rešio i pitanje sela koja iz tehničkih i ekonomskih razloga, kao i zbog velike razuđenosti ne mogu da se priključe na „Izvorište“ u Ribaru – ocenjuje za „Novosti“ gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

LEKARI PUTUJU U PARALIJU

Predsednk Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma rekao je da će 550 lekara i medicinskih sestara iz cele Srbije uskoro putovati u Paraliju i da su već obezbeđeni donatori za to putovanje.

Na sednici je usvojena i odluka o angažovanju revizorske institucije radi izrade revizije završnog računa budžeta grada za 2020. godinu.

Odbornici su doneli i rešenje o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije, čiji će komandant biti gradonačelnik grada Jagodine Ratko Stevanović. Imenovan je i Savet za unapređenje bezbednosti na teritoriji grada Jagodine, čiji će predsednik biti direktor JP „Standard“ Dragan Lukić. Predsednik Saveta za zapošljavanje biće Snežana Vukašinović, a predsednik Komisije za rodnu ravnopravnost Jelena Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)