PREDUZETNIČKI INKUBATOR ZA STARIJE: U Gerontološkom centru u Subotici formira se centar za preduzetništvo

J.L.

05. 05. 2021. u 22:43

UPRKOS ograničenjima koje je donela epidemiološka situacija, uz poštovanje svih propisanih mera, Gerontološki centar u Subotici kontinuirano realizuje aktivnosti iz projekta „Prekogranični inkubator preduzetništva za starije - Senior-In”.

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИНКУБАТОР ЗА СТАРИЈЕ: У Геронтолошком центру у Суботици формира се центар за предузетништво

Foto: J.L.

" Projekat se realizujeu okviru INTERREG – IPA" Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, trajaće godinu i po dana i njegova vrednost je više od 200 hiljada evra.

Po rečima Brankice Tešanović, direktorke Gerontološkog centra, u toku je anketiranje tri stotine ispitanika u Severnobačkom okrugu o znanju i veštinama kojima raspolažu, a koje bi mogle biti polazna osnova za njihovo preduzetničko samostalno angažovanje u okviru Preduzetničkog inkubatora za starije.

-Tome će prethoditi obuke u okviru Preduzetničog inkubatora, koji će biti ustanovljen takođe u okviru ovog projekta, gde će im za razvijanje preduzetničkih ideja na raspolaganju biti naši zaposleni, koji će prethodno proći obuku za stručnu podršku budućim preduzetnicima- objašnjava Brankica Tešanović.

Foto: J.L.

 

Slično istraživanje i aktivnosti na istom broju ispitanika sprovodi se i sa druge strane srpsko-mađarske granice, u Županiji Čongrad, a realizuje ga partnerska ustanova Centar za socijalnu zaštitu Grada Senteša.

Tokom realizacije projekta biće izabrano 20 polaznika, starijih od 50 godina i osobe sa invaliditetom, sa obe strane granice za obuku u preduzetništvu.

-Oni predstavljaju teže zapošljive kategorije stanovništva , zbog čega mogu da računaju i na veću podršku državnih organa u pokretanju sopstvenog biznisa, kako Nacionalne službe za zapošljavanje na republičkom, tako i Sekretarijata za privredu i turizam na pokrajinskom nivou – istakla je Tešanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!