DOZE DAJU GDE PACIJENTI KAŽU: U lozničkom kraju uspešno se odvija vakcinacija protiv virusa korona

V.Mitrić

05. 05. 2021. u 08:25

U LOZNIČKOM kraju vlada veliko interesovanje za vakcinisanje protiv virusa korona, a cepivo dnevno primi i više od 200 stanovnika Jadra.

ДОЗЕ ДАЈУ ГДЕ ПАЦИЈЕНТИ КАЖУ: У лозничком крају успешно се одвија вакцинација против вируса корона

Foto V. Mitrić

Vakcinisanje se odvijalo i u dane praznike. Osim rada u Domu zdravlja i ambulantama, ekipe Doma zdravlja, predvođene direktorkom dr Brankom Krasavac, odlaze svakodnevno i do najudaljenijih mesta, poput onih podno Cera i Iverka.

- Ljudima našeg kraja stalno ukazujemo na značaj vakcinisanja, dajemo im mogućnost, u bukvalnom smislu, da vakcine prime gde je njima i najbliže i najlakše - kaže dr Krasavac.

- Uključili smo sve zaposlene u ovaj posao, uključujući i lekare sa stomatologije, koji su se, takođe, odlično pokazali u ovom poslu.

Dr Branka Krasavac, Foto V. Mitrić

Krov kovid-ambulantu Doma zdravlja u gradu na Štiri dnevno prođe oko 100 pacijenata.

Organizacija rada u ustanovi je takva, kaže dr Krasavac, da vrlo brzo mogu da se organizuju i za najveći mogući broj pacijenata, ako zatreba.

Inače, najveće je interesovanje za kinesku vakcinu. Valjano se odvija i proces revakcinacije. Mnogi stanovnici, s leve obale Drine, iz RS i BiH, veoma su zainteresovani da prime vakcinu u Loznici, ali zato nema mogućnosti, osim ako imaju državljanstvo i prebivalište u Srbiji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)