KONGRES STUDENATA TEHNIKE: Sticanje novih znanja i veština

B.B:

29. 04. 2021. u 14:16

"Tehnologije modernog inženjerstva" bila je tema ovogodišnjeg Kongresa studenata tehnike na Zlatiboru koji je, organizovao Savez studenata Mašinskog fakulteta. Cilj skupa jeste sticanje novih znanja iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka i njihova primena u rešavanju konkretnih inženjerskih problema.

КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Стицање нових знања и вештина

Kongres studenata tehnike

Zbog akteulne epidemiloške situacije, skup je održan uz ograničen broj učesnika, a većina zainteresovanih događaj je pratila na YouTube kanalu. Kao i ranijih godina, predavači su bili eminentni profesori univerziteta, stručnjaci iz resornih ministarstava, kao i predstavnici najuspešnih kompanija koje posluju u Srbiji.

Pozdravljajući učesnike skupa prof. dr Ljubodrag Tanović, prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta, je ukazao da skupovi, kao što je Kongres studenata tehnike, imaju višestruki značaj za mlade akademce, posebno kada je reč o sticanju dodatnog znanja pored onog koje se stiče na fakultetima.

On se osvrnuo i na nastavni proces u uslovima pandemije, ocenjujući da je za uspešni završetak školske godine najvažnija dobra komunikacija između profesora i studenata. Učesnike kongresa je pozdavio i student prodekan Mašinskog fakulteta Nikola Jokić, ujedno i predsednik Saveza studenata MF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?